02/10/2014 | Yazar: Hakan Özkan

Kaos GL Derneği’nin yürütücülüğünü yaptığı ‘Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar’ yüksek lisans dersi dün 2. haftasını tamamladı.

Heteroseksizm Eleştirisi dersi LGBT kavramlarıyla 2. haftasını tamamladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği’nin yürütücülüğünü yaptığı “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” yüksek lisans dersi dün 2. haftasını tamamladı.
 
Kaos GL’nin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı ile yürüttüğü Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar dersi, Esmeray’ın açılış oyununun ardından 2. Hafta programı ile devam etti. Kadın Çalışmaları yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra derse dışarıdan katılım da oldu.
 
Prof. Dr. Alev Özkazanç ve Kaos GL’den Ali Erol ve Aylime Aslı Demir’in yürütücülüğünde gerçekleşen 2. haftada, tanışma ile birlikte LGBT kavramları konuşuldu. Dersin ilk yarısında, derste elde edilecek kazanımlar ve ders planı konuşulurken, yürütücüler ve öğrenciler kendilerini tanıttılar.
 
"Sosyal, kültürel teoriler heteroseksizm üzerinden şekillendi"
 
Prof. Dr. Alev Özkazanç, daha önce yapılan derslerden ve Kaos GL’nin derse olan yaklaşımından bahsetti.
 
Kaos GL’den Aylime Aslı Demir, dersin neden yapıldığını şu sözlerle ifade etti: “Mültecilik, medya, psikiyatri, psikoloji gibi birçok alanla LGBT çalışmaları birleşti, LGBT’lerin hak ve istekleri ayrımcılık ve homofobi karşıtlığı olarak toplanıyor. Mücadelenin temeli sadece cinsellik değil, artık her alanda LGBT’ler var. Alanlar çeşitleniyor. Sosyal, kültürel teoriler heteroseksizm üzerine şekillendi. Bu sistemden çıkan teoriler sağlıklı değildi ve bu nedenle akademi üzerinden de bir mücadeleyi arzuluyoruz.”
 
Ali Erol ise, “Homoseksüel terimi tıptan çıktı, siyaset ve sosyolojiye geçti. Biz de o yüzden buradayız” şeklinde dersin amacından bahsetti.
 
Tanışma etkinliğinin ardından, dersin ikinci yarısı LGBT kavramları üzerinden atölye çalışması şeklinde gerçekleşti. LGBT kavramları, detaylı incelendi ve bu konu üzerindeki yorumlar üzerinden bir atölye çalışması gerçekleşti.
 
Ders, çarşamba günleri Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Z-2’de saat 13:30’da gerçekleşiyor. Dersin haftalık programına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam