09/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Doç. Dr. Alev Özkazanç’ın moderatörlüğündeki ‘Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi’ 2013-2014 güz yarıyılında Kaos GL tarafından yürütülecek.

Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi Başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları’nda “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” dersi açıldı.
 
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı (ABD) Yüksek Lisans Programı kapsamında açılan ders birinci dönemde gerçekleşecek.
 
Kolaylaştırıcılığını Doç. Dr. Alev Özkazanç’ın yapacağı “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi” 2013-2014 güz yarıyılında Kaos GL tarafından yürütülecek.
 
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayırımcılığının toplumsal cinsiyet ile ilişkisinin tartışılacağı ders programı 18 Eylül’de başlayacak.
 
Açılışı standup sanatçısı Esmeray’ın “Cadının Bohçası” ile yapılacak ders programı 26 Aralık’ta tamamlanacak.
 
Dersin amacı ve ele alınacak konular
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının toplumsal cinsiyet ile ilişkisinin tartışmaya açılacağı “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi”nde, eşcinsel, biseksüel ve trans varoluşların tarihsel süreci ele alınacak.
 
Tarihsel temelleri ile LGBT hareketinin ve feminizmin toplumsal, kültürel, siyasal ve ekonomik birer inşa olarak kadınlık ve erkeklik hallerine yaklaşımları incelenecek.
 
Ders programı boyunca heteronormatiflik sorunsallaştırılıp tartışmaya açılacak.
 
Queer teorilerinin başlangıç seviyesinde tanıtımı yapılıp adı geçen hareketlerin toplumsal bir dönüşüm için ne gibi olanaklar sağlayabileceği, imkânları, kesişimleri ve tahayyülleri konu edilecek.
 
Ders saati
Her hafta Çarşamba günü 13.30-16:30 saatleri arasında yapılacak dersin salonu ve haftalık programı ayrıca duyurulacak.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam