11/11/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar’ dersinde bu Çarşamba Selin Berghan ve Aras Güngör’nin katılımıyla ‘Trans Perspektifler’ dersi işlenecek.

Heteroseksizm Eleştirisi’nde 8. Hafta: Trans Perspektifler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” dersinde bu Çarşamba Selin Berghan ve Aras Güngör’nin katılımıyla “Trans Perspektifler” dersi işlenecek.

Trans kimlik(ler) nasıl ortaya çıktı ve söyleme geçti? Trans ve trans olmayan teorisyenler tarafından nasıl tartışılmaktadır? Cinsellik tartışmalarındaki yeri nedir? Feminist, queer ve trans teori ve politikaların kesişme ve çatışma noktaları nelerdir, transeksüel’i nasıl tartışırlar? Ne tür yeni bakış açıları geliştirilebilir? 

Haftanın okumaları
Kaos GL Derneği’nin Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’yla ortak yürüttüğü dersin bu haftaki okuma önerilerini aşağıda bulabilirsiniz:
 
Lubunya - Selin Berghan, Metis, 2007 (söyleşilerden istediğiniz bir tanesi)
 
Ali Arıkan "Bil Bakalım Ben Kimim?" Başkaldıran Bedenler içinde, ed. Berfu Şeker, Metis Yayınları,2013: sy55-66
 
Judith Butler, "Doing justice to someone: sex reassignment and allegories of transsexuality"  The transgender studies reader icinde, ed. Susan stryker & Stephen whittle, New York Routledge, 2006, sy 183-193.
 
yukarıdaki makaleye konu vaka "doğanın yarattığı gibi" ismiyle çevrilen, John Colapinto’nun Aykırı Yayıncılıktan 2002’de çıkmış bir kitabında mevcut.
 
Öteki erkekler - Aras Güngör, Sel Yayıncılık, 2013
 
Herkesin katılımına açık
13 Kasım Çarşamba günkü ders, 13.30-16.30 saatleri arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki Z-5 dersliğinde yapılacak.
 
Ders herkesin katılımına açıktır.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam