19/11/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar’ dersinde bu Çarşamba, Çiğdem Akgül’ün katılımıyla "Militarizmin Bedelleri" işlenecek.

Heteroseksizm Eleştirisi’nde 9. Hafta: Militarizmin Bedelleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” dersinde bu Çarşamba (20 Kasım) Çiğdem Akgül’ün katılımıyla "Militarizmin Bedelleri" dersi işlenecek. 

Haftanın okumaları
Kaos GL Derneği’nin Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’yla ortak yürüttüğü dersin bu haftaki okuma önerilerini aşağıda bulabilirsiniz:
 
·Yeliz KIZILARSLAN, Milliyetçi-Militarist Erkeklik Söyleminin İnşasında Bulandırılan Cinsiyet Sınırları: Travesti Kimliğinin Oluşumunda Militarizm ve Feminist Eleştiri
·Kürşad KIZILTUĞ, Kavramları Belirginleştirmek: Anti-Militarizm ve Savaş Karşıtlı Hareket
·http://www.kaosgldernegi.org/resim/kutuphane/dl/antihomofobikitabi3.pdf  (adı geçen makaleler 192- 212 sayfaları arasında)
·Yuval Davis,  Cinsiyet ve Millet, İletişim Yay.
·Ayşegül Altınay, Vatan, Millet, Kadınlar, İletişim, 2000 "Askeri Eğitim Süreci" Militarizmin Cinsiyetçi Suretleri içinde. Çiğdem Akgül,, Dipnot Yay., 2011
 
Herkesin katılımına açık
20 Kasım Çarşamba günkü ders, 13.30-16.30 saatleri arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki Z-5 dersliğinde yapılacak.
 
Ders herkesin katılımına açıktır.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam