25/01/2015 | Yazar: Kaos GL

6. Homofobi Transfobi ve Bifobi Karşıtı Öğrenci Buluşması Nilüfer Kent Konseyi’nde gerçekleşti.

Heteroseksizm karşıtı öğrenciler Nilüfer Kent Konseyi’nde buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
6. Homofobi Transfobi ve Bifobi Karşıtı Öğrenci Buluşması Nilüfer Kent Konseyi’nde gerçekleşti.
 
Türkiye’nin 18 farklı ilinden homofobi, transfobi ve bifobi karşıtı öğrenciler, 24 Ocak Cumartesi günü Nilüfer Kent Konseyi’nde bir araya geldi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde ve Uludağ Üniversitesi Özgür Renkler Topluluğu ortaklığında düzenlenen buluşmada, öğrenciler kampüs deneyimlerini paylaştılar.
 
Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Nilüfer Kent Konseyi’nin hak mücadelesi yapan bir kurum olduğunu söylerken, “Bu yıl LGBTİ sorunlarını öncelikli olarak ele almaya başladık. Bu hareketin sorunlarına kulak vermeye çalışıyoruz. Mahalle Komiteleri seçimlerinde beşte bir oranında LGBTİ kotası getirdik, başvuru olmasa da biz adımımızı attık ve LGBTİ’yi anlatıyoruz” diyerek buluşmanın açılışını yaptı.
 
Kampüsteki LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) sorunlarını tartışmak, görünürlüğü artırmak ve birlikte mücadele etmek için Türkiye’nin birçok şehrinden öğrencilerin bir araya geldiği buluşmaya, LGBTİ aktivisti Avukat Levent Pişkin de konuşmacı olarak katıldı.
 
“Hükümet LGBTİ’leri görmezden geliyor”
 
LGBTİ hareketinin 22 yıldır aktif bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Pişkin, “Bu toplantının önemi yerelde yapılmasıdır” dedi. LGBTİ hareketinin yürüttüğü mücadele ve yasal duruma dikkat çeken Pişkin, LGBTİ’lerin yaşadığı ayrımcılık ve nefrete karşı bir yasal düzenleme olmadığını vurguladı. Hükümet’in LGBTİ’leri görmezden gelmesini eleştirdi.
 
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun Levent Pişkin’e teşekkür plaketini verdiği buluşmanın sonunda, ortak mücadele ve sonuç bildirgesi oluşturulması kararı alındı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam