02/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Ahmet Yıldız davasının bir sonraki duruşması 6 Ekim 2022 saat 12:20’de İstanbul Kartal Anadolu Adliyesinde 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

HEVİ’den Ahmet Yıldız davasına çağrı: Dava zaman aşımına uğramasın, Ahmet’in katilleri bulunsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan dava bir türlü bitmiyor. 2009 yılında açılan davada senelerdir firari katil baba Yahya Yıldız’ın bulunması bekleniyor.

26 yaşındaki Marmara Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008’de babası Yahya Yıldız tarafından eşcinsel olduğu için öldürüldü. Katil baba Yahya Yıldız, 2009’dan beri aranıyor. O zamandan beri sanık sandalyesi boş.

Davanın bir sonraki duruşması 6 Ekim 2022 saat 12:20’de İstanbul Kartal Anadolu Adliyesinde 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 2016 yılından beri davayı takip eden HEVİ LGBTİ+, insan hakları mücadelesi veren tüm kurumları ve kişileri duruşmaya katılmaya davet ediyor:

15 Temmuz 2008 tarihinde Ahmet Yıldız “eşcinsel” olduğu için katledildi. Dava da firari olarak aranan babanın ise akıbeti hala bilinmiyor. Sanık koltuğunun her zaman boş kaldığı dava da firarilerin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz.

HEVİ LGBTİ+ Derneği olarak 2016 yılından beri takip ettiğimiz dava da bir adım bile ilerleme kaydedilmedi. 13 yıldır devam eden dava da onlarca hakim ve savcı değişmesine karşın firariler bulunamamaktadır.

Son zamanlarda birçok davaya zaman aşımı kararı verilmesinin ardından Ahmet Yıldız davasının zaman aşımına uğrama ihtimali bizleri endişelendirmektedir. İnterpol tarafından aranan firariler hala bulunamamış ve ifadeleri alınamadığı için davalar dakikalar sürerek ileri tarihlere ertelenmektedir.

İnsanların cinsel kimlik ve cinsel yöneliminden dolayı katledilmesinin önüne geçmek ve işlenen bu suçun en ağır derecede cezalandırılmasını istiyoruz. Bu sebeple Ahmet YILDIZ’ın katili veya katillerinin bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz.

Bizler HEVİ LGBTİ+ Derneği olarak; nefrete, ayrımcılığa, adaletsizliğe, LGBTİ+fobiye  inat, Ahmet YILDIZ davasının takipçisi ve müdahili olacağız.

Herkesi davayı takip etmeye ve Ahmet Yıldız’ın katili katillerinin bulunması ve yargılanması için Ahmet’in sesi olmaya davet ediyoruz. Dava öncesinde sosyal medya’da #AhmetYıldızaAdalet hastagi ile davanın gündemleştirilmesi için destek olabilirsiniz.

İnsan hakları mücadelesi veren tüm kurumları ve kişileri 6 Ekim 2022 saat 12:20’de İstanbul Kartal Anadolu Adliyesinde 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşmaya katılmaya davet ediyoruz.

Dava zaman aşımına uğramasın! Ahmet’in katilleri bulunsun!

Ahmet’in son yazısı

Ahmet Yıldız öldürülmeden 2 ay önce Beargi dergisi için kaleme aldığı yazısında yaşadıklarını şöyle anlatıyordu:

“Görüşmemizden sonra da silahlar doğrultuldu. SMS’ler geldi, aramaların ardı arkası kesilmedi. Ben ailemi kazanmak istiyordum. Dostum olarak yaşamımda olmalarını istiyordum. Ama sanırım vazgeçmek daha doğru. Onların bu konudaki düşüncelerini değiştirmek istemem ne kadar haklı bir istekti ki onlar da aynısını benden isterken? Bir taraf vazgeçmeyecek, vazgeçmemelerimiz ise sadece huzursuz görüşmeler yaşatacak bize. Sanırım yine zamanın gücüne inanmak ve görüştükçe ağlatan iletişimlerimizi azaltmak zorundayım. Evet, inanıyorum zaman halledecek. Bir süre daha AİLESİZ kalmalıyım.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam