05/01/2021 | Yazar: Kaos GL

HEVİ LGBTİ+ Derneği; üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nu yayınladı.

HEVİ’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HEVİ LGBTİ+ Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanılan yıllık faaliyet raporlarını yayımlamaya devam ediyor. Süleyman Boran’ın hazırladığı “2020 Yılı Faaliyet Raporu” derneğin sitesinde yayında.

Rapordan bazı başlıklar şöyle:

COVİD-19 Pandemisi Dolayısıyla Değişen Danışmanlık Hizmetleri

HEVİ LGBTİ+ Derneği Covid-19 pandemisinden dolayı 14 Mart 2020 tarihi itibariyle yüz yüze danışmanlık hizmetlerine ara vererek, telefon, online ve mail yoluyla LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti vermeye devam etti.

Nefret Hutbesine Karşı Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 24.04.2020 tarihinde Ramazan ayına özel verdiği hutbesinde, HIV ile yaşayanları hedef göstermesi üzerine karşın basın açıklaması yapıldı ve daha öncesinde yayınladığımız “Türkiye’den HIV Hikayeleri” Kitabını online olarak yeniden paylaşıma açtık.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Bifobi Transfobi Karşıtı Buluşma

5 yıldır mülteci LGBTİ+’lar ile gerçekleştirilen 17 Mayıs IDAHOBİT buluşmaları 5 farklı çağrı dili ile online olarak gerçekleştirildi.

28. Onur Haftası Kapsamında Panel

28. İstanbul Onur Haftası kapsamında İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası komitesi ve HEVİ LGBTİ+ Derneği ortaklığında “Mülteci LGBTİ+’lar LGBTİ+ Hareketin Neresinde” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

“10 Soruda HIV” Kitapçığı

HEVİ LGBİ+ Derneği Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan “Kolime Sağlık” serisinin 3. kitapçığı olan “10 soruda HIV” kitapçığı 5 farklı dilde yayımlandı.

“Yalnız Değilsin” Broşürü

HEVİ LGBTİ+ Derneği Mülteci LGBTİ+ Komisyonu tarafından hazırlanan “Yalnız Değilsin” kitapçığı 5 farklı dilde yayımlanıp Türkiye’nin 22 farklı şehrinde yaşayan 276 mülteci LGBTİ+ kişiye posta yoluyla ücretsiz ulaştırıldı.

Mülteci LGBTİ+ Pandemi Destek Kiti

HEVİ LGBTİ+ Derneğinin devam eden Covid-19 Pandemisi nedeniyle mülteci LGBTİ+’lardan gelen istek üzerine hazırlanan pandemi destek kitleri 22 farklı şehirde yaşayan 276 mülteci LGBTİ+ kişiye posta yoluyla ulaştırıldı.

Online “Mülteci LGBTİ+ Aktivist Buluşmaları”

HEVİ LGBTİ+ Derneği ve Muamma LGBTİ+ Derneği ortaklığıyla “Mülteci LGBTİ+ Aktivist Buluşmaları” 3 aşamada farklı zamanlarda online olarak gerçekleştirildi.

1 Aralık Dünya AIDS Günü

HEVİ LGBTİ+ Derneği geleneksel hale gelen 1 Aralık Dünya AIDS günü etkinlikleri kapsamında “HIV, LGBTİ+ Aktivizmin Neresinde” ve “HIV ve Ruh Sağlığı” Panelleri online olarak gerçekleştirildi.

“Sınır Ötesi” Youtube Programı

HEVİ LGBTİ+ Derneği olarak Dünyada LGBTİ+ aktivizminden örnekler içeren ve hafıza çalışmalarına katkıda bulunacağına inandığı “Sınır Ötesi” Youtube yayın dizisine başlandı. Yayın dizisinin ilkinde Macaristan Labrisz Lesbian Association Yönetim Kurulu Üyesi Dorottya Redai’yi konuk edildi.


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam