17/12/2016 | Yazar: Kaos GL

Bilgisayar kullanılmaksızın kolajlarla hazırlanan Heyt be! Fanzin, atölyelerin yapılacağı bir sergi ile okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Heyt be! Fanzin arşivini okuyucularına açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilgisayar kullanılmaksızın kolajlarla hazırlanan Heyt be! Fanzin, fanzin arşivini açacağı bir sergi ile okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor.

“Heyt be! Fanzin Sergi @Atölye” okuyucusuyla buluşmaya hazırlanıyor. Yayınlanan 9 sayı+ 1 özel sayıdan görsel ve yazınsal çalışmalara yer verilecek sergide ayrıca workshop fanzinleri, fanzin demo albümler, flyerlardan derlenmiş bir arşiv ve fanzinin kronolojik geçmişi de yer alacak. 

Aynı zamanda Heyt be! Fanzin'in geçtiğimiz aylarda yayınlanan “uzay” temalı yeni sayının lansmanın yapılacağı akşamda fanzin masasında tüm eski ve yeni sayılar, Heyt be! Fanzin bez çantaları, rozetler, t-shirtler, kartpostallar okuyucu ve ziyaretçilerle buluşuyor olacak.

Serginin ev sahipliğini SK Stüdyo yapacak. Saat 18:00’da başlayacak olan atölye 22:00’da son bulacak.

SK Stüdyo adres: Yeldeğirmeni Sokak, 5a, Kadıköy - İstanbul

Nereden nereye…

2010 yılı içerisinde Deniz Beşer, Sedef Karakaş ve Barış Sinsi tarafından fotokopi dergi oluşumu olarak kurulan Heyt be! Fanzin, bilgisayar kullanılmaksızın tüm mizanpajını kolaj mantığı, dada ve punk estetiği ile çözümleyen, bu bağlamda dijitale karşı analogu savunan bağımsız ve zamansız bir sanat yayını. İllüstrasyon, röportaj, fotoğraf, hikaye, müzik kritikleri, sinema ve güncel sanat yazıları gibi içeriklerden oluşan Heyt be! Fanzin, her sayıda farklı temaları ele alıyor. 

Yurtiçi ve yurtdışından sanatçıların işlerinede yer verilen Heyt be!'de bugüne dek Hakan Bıçakçı, Sattas, BaBa ZuLa, Ayça Şen, 2/5 BZ, Reptilians From Andromeda ve Ha Za Vu Zu gibi grup ve isimlerin röportajları yer aldı. Görsel sanat çalışmalarıyla; Huri Kiriş, Ergün Uzun, İrem Nalça, Şebnem Çakaloğulları, Umut Coan, Duru Ekşioğlu, Samantha Font-Sala, Naci Mert, Yula, Elisa Munso, Esra Topal, Luc Le Manchot, Ergün Uzun, Plastik Tohum, Hilal Can, ONA B, Zeynep Beler, Rafa İndustriadoc, Hans Hans Hans, Rosie Eisor, Cem Öztürk, Mehmet Akçakoca, Ali Özkul, yazılarıyla; Murat Beşer, Güven Erkin Erkal, Ali Kaya, R.Şafak Tanrıverdi, Juliane Saupe, Kerem Güneş,Orçun Tan, Sercan Çam, Ahmet Ghandi Tanpınar, Şakircan Tekcan, Deniz Çamcı, Özgür Kayım, Mertkan, Nurefşan Tolu, Uğur Aydın, Barış Mengütay, Zeynep Yalçınkaya, Emre Altundağ ve Semra Uygun katkıda bulundu.

Okuyucularıyla sadece fanzin aracılığıyla buluşmayan Heyt be! Fanzin, ayrıca “Evde D.İ.Y.oruz” adında 8 film gösterimi, ev konseri düzenledi ve FanzineIST – Zine Fest Of Istanbul'un organizasyonunda yer aldı. Fanzin workshopları ile Türkiye'nin farklı şehirlerinde, yurtdışında bulundu ve fanzin sergileri gerçekleştirdi.

Heyt be! Fanzin'in yer aldığı bazı sergi ve festivaller; “Benim annem bile kitap yapabilir 2”, Apartment Project (2010), "Zine Fest Berlin" (2012) , ''Heyt be! Fanzin Sergisi, Tarlabaşı'' (2012), " Zürich Small Press Fair" (2013), ''Heyt be! Fanzin Sokak Sergisi, Kaptan Tomtom Sokak (2013) ve ‘’Zines of the Zone’’(2013) (Avrupa üzerinde seyahat eden mobil fanzin arşivi ve sergisi), ''Heyt be! Fanzin Sergi İşgal Evinde'', Don Kişot İşgal Evi (2013), ''Underground. Revues alternatives, une sélection mondiale de 1960 à aujourd’hui'' (1960'dan günümüze küresel yeraltı yayınları seçkisi), Cité internationale des arts, Paris (2015) , ''Gazete Bayii'', Pera 64 (2016, İstanbul), FanzineIST – Zine Fest Of Istanbul, Unseen Photo Festival, İstanbul Comics& Art Festival, Amsterdam, San Diego Zine Fest, Athens Zine Fest ve Riga Zine Fest (2016)...


Etiketler: kültür sanat
İstihdam