18/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Lavender LGBTİQ+: “Her geçen gün mücadelemizi büyütüyor; LGBTİ+ öğrenciler, işçiler, mülteciler, çocuklar, gençler ve yaşlılar olarak hayatın her alanında gururla yürüyoruz.”

“Hiçbir lubunyanın gülüşü yüzünden eksik olmasın” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu Lavender LGBTİQ+, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün mesajını sosyal medya profillerinden yayınladı:

“17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü, LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla 15 yıl önce ilk kez duyurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanında kutlanıyor.”

“Bugün vesilesiyle, tüm LGBTİ+’lar özgür ve güvenli bir yaşam sürene dek mücadeleyi bırakmayacağımızı, dayanışmamızı sürdüreceğimizi hatırlatıyoruz. Türkiye’de ve dünyada LGBTİ+ kimliklerimizden dolayı gördüğümüz psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddet duracak, ayrımcılıklar ve hak ihlalleri kalkacak; biz tüm güzelliğimizle, kimliklerimiz ve kimliksizliklerimizle var olmaya devam edeceğiz.”

“Her geçen gün mücadelemizi büyütüyor; LGBTİ+ öğrenciler, işçiler, mülteciler, çocuklar, gençler ve yaşlılar olarak hayatın her alanında gururla yürüyoruz. Nefrete ve fobiye karşı lavantalar ekiyoruz.”

“Dayatılmış anlayışlara uyup sırt çevirmeyen, “el alem ne der” demeyen ailelere, seçilmiş ailelere, anne ve ablalara, tüm alternatif aile pratiklerine selam olsun diyoruz. Kahkahalarımız her neredeysek peşimizi bırakmasın, hiçbir lubunyanın gülüşü yüzünden eksik olmasın. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü kutlu olsun!”


Etiketler: insan hakları
nefret