07/05/2013 | Yazar: Kaos GL

5.Uluslararası Dijital Hikâye Anlatımı Konferansı ve Sergisi, ‘CREATE, ACT, CHANGE’, 6 – 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Hikâye Anlatanlar ve Anlattıranlar Ankara’da Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
6 – 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen 5.Uluslararası Dijital Hikâye Anlatımı Konferansı ve Sergisi, “CREATE, ACT, CHANGE”,  Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.  Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan organizasyonda konferans oturumlarının yanı sıra sergi etkinliği de yer alacak.
 
Avusturalya’dan Amerika’ya, Güney Afrika’dan Japonya’ya, Norveç’ten Yunanistan’a kadar dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılarla gerçekleşecek olan Konferans’ta Curtin Universitesi’nden (Avusturalya) D.Professor Dr. John Hartley, CDS’ten (ABD) Joe Lambert ve Pilgrim Projects’ten (İngiltere) Pip Hardy konuk konuşmacı olarak yer alacak. Sadece akademisyenlere değil, dijital hikâye anlatımı uygulayıcı ve kolaylaştırıcılarına, dijital hikâye anlatımı ile ilgilenenlere ve ilgilenmek isteyenlere açık olan etkinlikte 100’ü aşkın katılımcı biraraya gelecek.
 
Dün açılışı yapılan sergi etkinliği dört bölümden oluşuyor. Birinci bölümde dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen dijital hikâye anlatımı projelerinden yapılan altı yerleştirme izleyicilerle paylaşılacak. Samsung’un desteği ile izleyicilerle buluşacak olan dijital hikâye projelerinin  üç tanesi, ülkemizdeki ilk ve kurumlaşmış Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi olan Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi tarafından yürütülmüş olan Amargi’li Kadınlardan Dijital Hikâyeler- Yeniden Ziyaret, Ben Alandayken: Genç Akademisyen Kadınlardan Dijital Hikâyeler ve Ankara’nın Gizemleri Dijital Hikâyeleri- Erasmus IP Projesi adlı projelerden oluşuyor. İzleyicilerle paylaşılacak olan diğer üç proje ise İyi Yaşamları Olanaklı Kılmak: Aotearoa- Yeni Zelanda’da Dijital Hikâye Anlatımı ve Engel(siz)lik, ENDKİST Dijital Hikâye Anlatımı Projelerinden Seçki ve CDS Dijital Hikâye Arşivinden adlı projelerden oluşuyor.
 
Serginin ikinci bölümü ise, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Mehmet Can Özer’in Otomatik Opera ve ComPOETer’inden oluşuyor.  Sergi etkinliğinin üçüncü bölümünde Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kadrosundan Dr. Evren Sertalp’in “3 Boyutlu Beytepe” Fotoğraf Seçkisi yer alıyor. Serginin dördüncü bölümü ise, Illya Szilak’ın Kuer Tenler, Eda Sancakdar’ın Nasıl hatırladığımı unuttum ve  Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kadrosundan Gamze Hakverdi ve Çağrı Çakın’ın Descartes’in Kuaförü adlı çalışmalarından oluşuyor. 

Etiketler: medya
İstihdam