16/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

“Eşcinselik hastalıktır” diyen Hilal Cebeci’ye Seda Sayan ve Deniz Akkaya’dan yanıt gecikmedi.

Hilal Cebeci’ye  tepki büyüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Eşcinselik hastalıktır” diyen Hilal Cebeci’ye Seda Sayan ve Deniz Akkaya’dan yanıt gecikmedi.

Hilal Cebeci, dün resmi Twitter hesabından “Tıpkı obezite gibi, eşcinsellikte bir hastalıktır. Benim fikrim değil, tıbbın kabul ettiği bir gerçektir. Farkındaysanız eşcinseller sürekli aşırıya kaçan tavır sergilerler. Sürekli hemcinslerine tacizde bulunurlar. Eşcinselliği normalleştirmeyelim, tamamen bir hastalıktır” paylaşımında bulundu.

Ardından gelen tepkilere “Evet arkadaşlar benim eşcinsellerle hiç bir problemim olamaz. Ayrıca yazdığınız her hakaret, eşcinsellerin ne kadar seviyesiz olduğunu düşündürüyor bana. Ben sadece bilimsel düşüncelerimi paylaştım kimseyi aşağılamadım. Ayrıca eşcinsellerle ilgili gündeme gelmek bana ne kazandırır?” diyerek yanıt verdi.

Hastalık değil!

Cebeci’nin homofobik tweetine ünlüler dünyasından ilk tepki Deniz Akkaya’dan geldi. Akkaya, Cebeci’nin tweetini “Burası laik demokratik ve en önemlisi özgür bir ülkedir. Bu ülkede renkler bir arada yaşıyor. Asıl bu ülke sizin gibi üretmeden sadece belli kimlik ve grup aidiyeti üzerinden rant sağlamaya çalışanları istemiyor. Eşcinsellik bir hastalık değildir!” açıklamasıyla kınadı.

Bir bacının tepkisi

Seda Sayan’dan tepki gecikmedi. Sayan, Özgür Aras'ın paylaşımından aldığı ekran görüntüsünü LGBTİ+ derneklerini etiketleyerek paylaştı. Paylaşımda “Yıl 2018 fakat eşcinsellerle ilgili hâlâ yanlış görüşler ve ön yargılar var. Gelin o yargıları beraber yıkalım. Eşcinselliğin hastalık olmadığı 1974 yılında Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından açıklandı. 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından Akıl Hastalıkları Teşhis ve İstatistikleri Kılavuzu’ndan sonsuza dek çıkarıldı” yazıyor.


Etiketler: medya
nefret