14/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Hindistan’ın ilk trans sosyal refah kurulunu oluşturmuş eyaletlerinden Tamil Nadu yönetimi translar için bir emeklilik planı hazırlıyor

Hindistan’da Translara Emekli Maaşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hindistan’ın ilk trans sosyal refah kurulunu oluşturmuş eyaletlerinden Tamil Nadu yönetimi translar için bir emeklilik planı hazırlıyor
 
Hindistan’ın güney eyaletlerinden Tamil Nadu yönetimi, trans topluluğuna özel bir emeklilik planı hazırlığında olduklarını açıkladı.
Eyaletin siyasi lideri J Jayalalithaa, “Muhtaç Translar için Emeklilik Planı” kapsamında yaklaşık 170,000 Avro bütçe ayırdıklarını söyledi.
 
40 yaşın üzerinde olup maddî desteğe ihtiyaç duyan trans bireyler ayda 15 Avro almaya hak kazanacak.
 
Hint toplumunda köklü bir tarihe, güçlü bir kültüre ve ayrı bir konuma sahip olmalarına rağmen hijra adı verilen trans kadınlar genellikle aileleri tarafından reddediliyor. Bu da yaşlıların bakımının çoğu zaman akrabalarca üstlenildiği bir toplumda yaşlı transların zor durumda kalma riskini yükseltiyor.
 
Tamil Nadu eyaletindeki trans kadınların sayısının 30,000 ila 300,000 arasında olduğu tahmin ediliyor. Eyalet, her yıl ülke çapında on binlerce trans kadının Nisan ya da Mayıs ayında 15 günlük bir festival için bir araya geldiği Koovagam köyüne de ev sahipliği yapıyor.
 
Tamil Nadu eyaleti 2008 yılında Hindistan’ın ilk trans sosyal refah kurulunu oluşturdu. Bu kapsamda trans geçiş ameliyatı giderlerini karşılamaktan toplu barınma projelerine kadar özel olarak translara yönelik çeşitli refah planlamaları yürüttü.

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam