22/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ ve Pozitif-iz, çevrimiçi ortamda gerçekleşecek “HIV Hakkında Her Şey” etkinliğine davet ediyor.

“HIV Hakkında Her Şey” 23 Ocak’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“80'li yıllarda keşfedilmesinin ardından tedaviye yönelik gelişmeler ve ACT-UP’la başlayan HIV/AIDS aktivizmi ışığında, artık günümüzde Avrupa ve Amerika gibi bölgelerde yeni tanı sayısı giderek azalırken; dünyanın geri kalanında ve ülkemizde ilk defa HIV tanısı alan kişilerin sayısı her geçen yıl artarak çoğalıyor. Bu olgunun altında yatan sebepler ise, bu coğrafyalarda hala güçlü bir şekilde bütünleşerek varlığını sürdürmeye devam eden HIV’le ilgili mitler, HIV fobi, damgalamacılık ve önleyici mekanizmaların eksikliği...” (Etkinlik çağrı metninden)

Genç LGBTİ+ Derneği ve Pozitif-iz Derneği, sadece 1 Aralık’ta değil, yılın kalanında da HIV’i anlamak, konuşmak, aktarım ve korunma yollarını uzmanından dinlemek ve önleyici ve destekleyici mekanizmaları öğrenmek adına çevrimiçi ortamda “HIV Hakkında Her Şey” etkinliği düzenliyor. 

Pozitif-iz Derneği aktivistleri ve uzman doktorların konuşmacı olacağı etkinlik 23 Ocak Salı günü 19:00’da gerçekleşecek. Önce alanda çalışan uzman doktorlar, HIV aktarım ve korunma yollarını ve İzmir’de faaliyet gösteren anonim ve ücretsiz test merkezleri hakkında güncel bilgileri anlatacak. Ardından Pozitif-iz Derneği’nden aktivistin anlatımıyla yeni tanı almış bir kişiyi nelerin beklediği, sürecin psikolojik etkileri ve yararlanılabilecek destek mekanizmaları üzerine konuşulacak.

Etkinliğe katılmak için buradan kaydolabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık, sağlık hakkı, hiv, etkinlik duyuru
İstihdam