05/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Dayanışma, “Sesimizi Yükseltiyoruz” kampanyası kapsamında #SıkçaDuyduklarımız serisine başladı.

“HIV, HIV ile yaşayanların cinsel ve romantik birliktelikler kurmalarının önünde bir engel değildir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Dayanışma geçtiğimiz günlerde başlattığı “Sesimizi Yükseltiyoruz” kampanyası kapsamında #SıkçaDuyduklarımız etiketiyle “HIV’le yaşayanlar yalnız mı kalır?” sorusunu ele aldı.

Pozitif Dayanışma’nın yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Bu varsayımın kökeninde, HIV ile yaşayanlarla cinselliğin veya aynı sosyal ortamı, havlu, çatal vb. kişisel eşyaları paylaşmanın, kaçınılmaz bir şekilde HIV aktarımıyla sonuçlanacağına dair yanlış bir algı bulunmaktadır. HIV, aynı sosyal ortamı ve kişisel eşyaları paylaşmakla aktarılmaz! Düzenli tedaviye erişebilen kişilerin negatif partnerlerine HIV’i aktarmaları mümkün değildir. HIV ile yaşayanlar, tanı aldıktan sonra da tatmin oldukları cinsel ve romantik birliktelikler kurabilirler. (bk: B=B) HIV, HIV ile yaşayanların cinsel ve romantik birliktelikler kurmalarının; arkadaşlarıyla ve aileleriyle sosyalleşmelerinin önünde bir engel değildir. Ancak HIVfobi, ayrımcılık ve damgalama buna engel olabilir."


Etiketler: insan hakları, sağlık, hiv
İstihdam