19/08/2010 | Yazar: Nevin Öztop

Bir erkeği, AIDS’e yol açan virüsü ile enfekte etmekle suçlanan Alman bir şarkıcı, HIV+ olduğunu bilmesine rağmen korunmasız cinsel ilişkiye girdiğini Pazartesi g&uu

HIV Pozitif Pop Yıldızı, Hapse Girebilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bir erkeği, AIDS’e yol açan virüsü ile enfekte etmekle suçlanan Alman bir şarkıcı, HIV+ olduğunu bilmesine rağmen korunmasız cinsel ilişkiye girdiğini Pazartesi günü mahkemede kabul etti.
 
No Angels isimli bir Alman müzik grubunun üyesi olan 28 yaşındaki Nadja Benaissa, 2004 yılında bir partneri HIV virüsü ile efekte ederek ağır bedensel hasara yol açmaktan ve güvensiz seks yaparak başka iki erkek partnerine bedensel zarar vermeye teşebbüsten yargılanıyor.
 
Benaissa, Darmstadt Yürütme Mahkemesi’nde “Tüm kalbimle üzüntülüyüm. Partnerimin enfekte olmasını istemem mümkün değil.” ifadesini kullandı. Benaissa’nın kendisini enfekte ettiğini iddia eden erkek, 2004’ün başında 3 aylık birlikteliklerinin olduğunu ve Benaisse’nin teyzesinin şarkıcının HIV+ olduğunu bilip bilmediğini kendisine sormasının ardından test yaptırdığını söyledi. Benaisse, yaptığı açıklamalarda 14 yaşında kokain bağımlılığına yakalandığını ve hamile olduğu 16 yaşında HIV+ olduğunu öğrendiğini ifade etti.  
 
Benaissa, 2000 yılında “Popstars” isimli bir TV yetenek yarışmasını kazanmasının ardından, 4 kadın ile birlikte No Angels isimli bir gruba katıldı ve kariyerine zarar vermesi korkusu ile hastalığını kamudan sakladı. Şarkıcı, “Herkese, hatta kendime yabancılaşmıştım”. ifadesi ile o süreci anlattı.
 
2003’te dağılmasından önce, No Angels 5 milyon adet albüm sattı. Grubun orijinal halindeki 3 diğer şarkıcı ile birlikte, No Angels’ın 2007 yılında bir kez daha bir araya gelmesinde Benaisse büyük rol oynadı. 2008 yılındaki Eurovision şarkı yarışmasında, 25 yarışmacı içinden 23. olarak kötü bir sonuç elde etti.  Grup 2009 yılında Frankfurt kentinde bir konsere giderken, Benaissa gözaltına alındı ve 10 gün boyunca tutuklu kaldı. Bu müdahale, Alman AIDS bilinçlendirme grupları tarafınca orantısız olmakla eleştirildi. Deutsche AIDS-Hilfe grubu, Benaissa’nın partnerlerinin aynı soumluluktan pay çıkarıp çıkarmadıkları sorusunun görmezden gelindiğini savundu.
 
Mahkemede 5 ayrı duruşma daha yapılacak. Benaissa’nın daha fazla ifade vereceği henüz bilinmiyor.
 
Kararın, 26 Ağustos tarihinde verilmesi bekleniyor. Benaissa, suçlu bulunursa,  birkaç yıllık hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir, ancak hatasını kabul etmesinin bu cezayı hafifletmesi mümkün görünüyor.
 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam