02/02/2023 | Yazar: Kaos GL

CİSÜ Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubunun düzenlediği “HIV Statüsü Paylaşımında Güncel Tartışmalar” etkinliğinin sunumların deşifrelerinden oluşan rapor, dijital ortamda erişilebilir.

“HIV Statüsü Paylaşımında Güncel Tartışmalar” raporu yayında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu’nun (CİSÜ) Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubunun, 21 Mayıs’ta (2022) Pozitif Dayanışma gönüllüsü Oğulcan Yediveren’in kolaylaştırıcılığında gerçekleştirdiği “HIV Statüsü Paylaşımında Güncel Tartışmalar” etkinliğinin sunumları deşifre edilerek raporlaştırıldı.

Berat Can Erdoğan, Gizem Seher ve Yonca Cingöz tarafından yayına hazırlanan raporun HIV’le yaşayanların hak mücadelelerine katkı sunması hedefleniyor.

Raporda Minnesota Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet, Kadın ve Cinsellik Çalışmaları Bölümü araştırmacısı ve SPoD HIV Çalışmaları Birimi gönüllüsü Tankut Atuk’un “Dünden Bugüne Statü Paylaşımı Konusundaki Tartışmalar ve Oslo Deklarasyonu”, SPoD HIV Çalışmaları Birimi gönüllüsü Avukat Enes Salar’ın “Statü Paylaşımına Dair Yasal Çerçeve”, Pozitif Yaşam Derneği’nden Avukat Tutku Günce Altundağ’ın “Medula Sistemindeki Güncelleme ile Ortaya Çıkan Statü Paylaşımı Sorunu” ve Marmara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gürkan Sert’in “Adölesanlar ve Statü Paylaşımı” başlıklı sunumları yer alıyor.

“HIV Statüsü Paylaşımında Güncel Tartışmalar” raporunu buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: sağlık, cinsellik, sağlık hakkı, hiv
İstihdam