14/05/2015 | Yazar: Kaos GL
‘Yeni Medya Okulu’nun üçüncü gününde medyada nefret söylemi ve HIV/AIDS alanında haber yapmak üzerine konuşuldu.

“Yeni Medya Okulu”nun üçüncü gününde medyada nefret söylemi ve HIV/AIDS alanında haber yapmak üzerine konuşuldu.
Kaos GL’nin düzenlediği “Yeni Medya Okulu”nun üçüncü gününde medyada nefret söylemi ve cinsel sağlık başlıkları altında atölyeler yapıldı.
KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar nefret söylemi ve hak temelli habercilik üzerine sunum yaptı. Homofobik ve transfobik nefret söyleminin Türkiye basınındaki seyri üzerine konuşan Tar; ayrımcılık, ötekileştirme, kalıp yargılara hapsetme gibi sık karşılaşılan sorunları aktardı.
Okul bitince ne olacak?
Günün ikinci oturumunda ise Kaos GL’nin muhabir adayları ile önümüzdeki dönemde ilişkinin nasıl kurulacağı üzerine forum yapıldı. 14 farklı şehirden 20’yi aşkın muhabir adayı şehirlerindeki LGBTİ gündemini aktardı, okul bittikten sonra hangi haberleri yapacağını planladı.
HIV/AIDS alanında haber yapmak
Günün üçüncü oturumunda ise Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan Bulut Öncü ve Elçin Arıbaş cinsel sağlık üzerine eğitim verdi. Öncü, daha önceden Kaos GL muhabiri olduğunu ve kendisi için bu deneyimin çok önemli olduğunu belirterek, “Sağlık hizmetlerine erişimde genç, kadın, LGBTİ ve seks işçileri birçok engelle karşılaşıyor. Yaşanan sıkıntıları gözlemleme ve değerlendirmede de sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.
Öncü ve Arıbaş’ın yürüttüğü atölyelerde HIV/AIDS ve cinsel sağlık eğitiminin yanı sıra HIV/AIDS alanında haber yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara da dikkat çekildi.
“Yeni Medya Okulu” yarın (15 Mayıs) sosyal politikalar, LGBTİ yayıncılık tarihi ve bulgulama toplantısıyla sonlanacak.
İlgili haber:
“Eşcinseller haber yaparak dünyayı değiştiriyor”
İnternette biri bizi gözetliyor mu?
*Yeni Medya Okulu Kaos GL Derneği’nin de partneri olduğu APC’nin “İnternet ve Cinsel Haklar” projesi kapsamında İsveç Kalkınma Ofisi SİDA tarafından desteklenmektedir.
**Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı (DİHAA) tarafından finansal olarak desteklenen Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından gerçekleştirilmiştir.
Etiketler: medya