19/06/2007 | Yazar: Kaos GL

Sinemada yaralı, hastalıklı rollerin kusursuz yüzü olan ve Empire tarafından ‘90’ların en iyi aktörü’ seçilen Kevin Spacey eşcinsel kimliğini hiçbir zaman gizlemeyen oyunculardan.

Hollywood’un alacakaranlık yüzü: Kevin Spacey Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinemada yaralı, hastalıklı rollerin kusursuz yüzü olan ve Empire tarafından ‘90’ların en iyi aktörü’ seçilen Kevin Spacey eşcinsel kimliğini hiçbir zaman gizlemeyen oyunculardan.

KAOS GL

1959’da New Jersey’de dünyaya geldi. Kız kardeşinin ağaç evini yakınca, ailesinin isteği üzerine Northridge Asker Akademisi’ne yazılan Spacey, buradaki sıkı disipline daha fazla tahammül edemedi ve akademiden atıldı.



İlk kez New York Shakespeare Festivali’nde ‘Henry VI’ adlı oyunda haberci rolüyle sahneye çıktı. İlk filmi 1988 yılında ‘Working Girl’ oldu. ‘Henry and June’ (1990), ‘Glengarry Glenn Ross’ (1992) gibi filmlerde ikinci rollerde göründü. Bir yandan ilk göz ağrısı tiyatroya devam etti ve 1991 yılında rol aldığı Neil Simon’ın ‘Lost in Yonkers’ adlı oyunuyla Tony ödülünün sahibi oldu.

Sinemada yaralı, hastalıklı rollerin kusursuz yüzü olan Spacey ‘Olağan Şüpheliler’deki Verbal karakteriyle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında Oscar ödülünü aldı. Perdedeki en eşsiz performanslarından birini David Fincher klasiği ‘Se7en’da verdi.



1997 yılında polis teşkilatındaki ahlaki çöküntüyü ve politik entrikaları konu alan ‘Los Angeles Sırları’nda kendi çıkarından başka bir şeyi düşünmeyen bencil bir polisi canlandıran aktör, aynı yıl yönetmenliğini Clint Eastwood’un yaptığı ‘Midnight in the Garden of Good and Evil’ adlı filmde sevgilisini öldürmekle suçlanan bir eşcinseli canlandırdı. 1999 yılında kendisine ‘En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını da getiren ‘Amerikan Güzeli’nde rol aldı.



Eşcinsel olduğu iddialarını hiçbir zaman yalanlamayan Spacey, en son Bryan Singer’ın ‘Superman Dönüyor’unda Lex Luthor olarak çıktı karşımıza.

Empire tarafından ‘90’ların en iyi aktörü’ seçilen Kevin Spacey, Total Films tarafından yapılan ‘tüm zamanların en iyi 10 canisi’ sıralamasına 2 karakteri (Se7en ve Olağan Şüpheliler) ile girdi.


Kevin Spacey’e daha çok yaklaşmak için:

*İzle!

• Ölümle Yaşam Arasında (The Life Of David Gale) - Alan Parker, 2003 (Türkiye’de DVD’si çıktı)

• Amerikan Güzeli (American Beauty) - Sam Mendes, 1999 (Türkiye’de DVD’si çıktı)

• İyinin ve Kötünün Bahçesinde Geceyarısı (Midnight In The Garden Of Good And Evil) - Clint Eastwood, 1997 (Türkiye’de DVD’si çıktı)

• Los Angeles Sırları (L.A. Confidential) - Curtis Hanson, 1997 (Türkiye’de DVD’si çıktı)

• Yedi (Se7en) – David Fincher, 1995


* Diğer LGBT Ünlüler:

[[Yörüngeden çıkmış yıldız: Sinead O'Connor]]

[[siyah-beyaz aşk: Marlon Brando]]

[[Acının ressamı: Frida Kahlo]]

[[Kediler ve kitaplar: Bilge Karasu]]

[[Çelik Manolya: Jodie Foster]]

[[Siyah ve eşcinsel: James Baldwin]]

[[Kendine ait bir kadın: Virginia Woolf]]

[[En iyi arkadaş: Rupert Everett]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam