30/09/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Hollywood oyuncularıyla yapılan bir araştırma, LGBT oyuncuların kimliklerinden ötürü ayrımcılık yaşamaya devam ettiğini ortaya koydu.

Hollywood’un LGBT Oyuncuları da Ayrımcılıktan Şikâyetçi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hollywood oyuncularıyla yapılan bir araştırma, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) oyuncuların kimliklerinden ötürü ayrımcılık yaşamaya devam ettiğini ortaya koydu. 160,000 oyuncu üyesi olan Screen Actors’ Guild (SAG-AFTRA) adlı sendikanın hazırladığı araştırma, ünlü oyuncuların verdiği desteğin aksine LGBT’lerin film endüstrisinde sorunlar yaşadığını gösteriyor.
 
Yüzde 15’inin kendini LGBT olarak tanımladığı yaklaşık 5900 kişiyle yapılan ankete katılanlar, Hollywood’un homofobik ve transfobik bir çalışma ortamı olduğu görüşünde. Ankete katılan LGBT oyuncuların yarıdan fazlası sette ayrımcı ifadeler duyduklarını belirtirken, üçte biri de yönetmenlerin önyargılı olduğunu düşünüyor.
 
Her 10 gey ya da lezbiyen katılımcıdan biri cinsel yöneliminden ötürü iş kaçırdığını söylerken, LGBT oyuncuların günlük kazancının heteroseksüel meslektaşlarına oranla daha düşük olduğu ortaya çıktı.
 
LGBT Oyunculara Sendika Desteği
Williams Enstitüsü’nde trans araştırmaları başkanı Jody Herman, bazı oyuncuların LGBT karakterleri oynamanın kariyerlerini sınırlandıracağını düşündüğünü paylaştı:
 
“LGBT oyunculara LGBT karakterler verilme ihtimalinin çok daha yüksek olduğu düşünüldüğünde, bu oyuncuların daha önceki LGBT rollerine ilişkin önyargılardan orantısız olarak etkilendiği söylenebilir.”
 
SAG-AFTRA Yöneticisi Duncan Crabtee-Ireland ise, pek çok oyuncu için açılmanın hâlâ çok belirleyici bir karar olduğunu ifade ederek sendikanın LGBT’lerin özel ve profesyonel yaşamlarında açık olabilmesi için destek sunduğunu belirtiyor.   

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam