25/04/2011 | Yazar: Hülya Türker

Homofobi Karşıtı Öğrenci Buluşması, Ankara’da, ikinci gününde yapılan oturumlarla sona erdi.

Homofobi Karşıtı Öğrenci Buluşması Sona Erdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobi Karşıtı Öğrenci Buluşması, Ankara’da, ikinci gününde yapılan oturumlarla sona erdi. Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Eskişehir’den gelen LGBT aktivistleri buluşmada deneyimlerini paylaştılar.  

Buluşma’nın ikinci gününde “Mekânlar ve Sosyalleşme” ve “Trans Bireylerin Eğitim Sürecinden Dışlanmaları ve Eğitim Sürecindeki Sorunları” başlığı altında iki oturum yapıldı. Mekân ve Sosyalleşme oturumunda sosyal mekânlarda LGBT bireylerin yaşadığı sorunlar, kentin eril karakteri ve eğlence hayatındaki homofobi ve transfobi üzerine tartışmalar yürütüldü. İkinci oturumda ayrımcılığa karşı yasa için başlatılan kampanya ve kampanyanın örgütlenme biçimi üzerine tartışıldı. Oturumun devamında ise trans bireylerin üniversite eğitimi süresince ve üniversite eğitiminden önceki süreçte yaşadıkları sorunlar hakkında konuşuldu.

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği'nden Sinan buluşmayla ilgili görüşlerini söyle ifade etti: 
 
“Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanunu Tasarısı Taslağından 'cinsel kimlik' ifadesinin çıkarılmasıyla bir araya gelen LGBT örgütlerin oluşturduğu Gökkuşağı Koalisyonunun başlattığı kampanyayla ilgili LGBT öğrenci örgütleriyle beraber tartıştık. Yasa tasarısına 'cinsel yönelim', 'cinsiyet kimliği' ifadelerinin eklenmesi için kampüslerde ortak çalışmalar yürütmeye karar verildi. Bu kampanyanın yaygınlaşması ve başarıya ulaşması için LGBT öğrenci örgütlerinin sürece dâhil olması oldukça önemliydi. Bu buluşma kapsamında yürütülen tartışma vesilesiyle kampüs örgütlenmeleri arasında koordinasyon oluşturulmuş oldu.” 
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam