09/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanında Homofobi söyleşisi Hatay Tabip Odası’nda gerçekleşti.

Homofobi karşıtları Hatay’da buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanında Homofobi söyleşisi Hatay Tabip Odası’nda gerçekleşti.

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında Kaos GL’den Ali Erol ile Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’ndan Tarık Şimşek’in katılımıyla yapılan (7 Mayıs) söyleşiyi yaklaşık 50 kişi izledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) üyesi Betül Üneri’nin konuşmasıyla açılan söyleşide Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, “toplumsal cinsiyet, cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri”nin tıbbi, sosyal ve siyasi süreçte geçirdiği tartışmaları aktardı.

Ali Erol, cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri üzerinden, günah/hastalık/suç sarmalında LGBTİ’lere yönelik yaklaşımları tartışırken, ayrımcı uygulamalara karşı söyleşiyi izleyen sendikacı, hekim, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyolog ve eğitimci gibi mesleki alanlardan çalışanların sorumluluğunu hatırlattı.

Hatay Tabip Odası’ndaki söyleşide ikinci olarak söz alan Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’ndan Sosyal Hizmet Uzmanı Tarık Şimşek ise sunduğu vaka örnekleri ile “sağlık ve sosyal hizmetler alanında LGBTİ’lerin uğradığı ayrımcılıklar ve çözüm önerilerini” tartıştı.

Program soru-cevap ve tartışmalarla sona ererken, katılımcılara Kaos GL Derneği’nin “Sağlık Bakanlığı için LGBT Hakları El Kitabı” dağıtıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanında Homofobi başlıklı etkinlik, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Hatay Şubeleri, yerel LGBTİ topluluğu Kaws Kuzah ve Kaos GL Derneği ortaklığıyla düzenlendi.

Fotoğraflar: Adem Altınöz / Antakya

*Bu etkinlik, Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité destekleriyle gerçekleştirilmiştir


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam