14/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında Çarşamba günü Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda ‘LGBT’ler ve Sosyal Hizmet’ başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Homofobi Karşıtları Yalova’da Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında Çarşamba günü Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda “LGBT’ler ve Sosyal Hizmet” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.
 
Sosyal Hizmet Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Kaos GL Derneği’nden Melahat ve sosyal hizmet uzmanı Esra Aynacı konuşmacı olarak katıldı.
 
Yüz elli kişiyi aşkın öğrenci ve akademisyenin katıldı etkinliğin ilk bölümünde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği kavramları ile LGBT hakları konuşuldu ve sıkça sorulan sorular atölyesi gerçekleştirildi.
 
Ardından Esra Aynacı sunumunda LGBT’lerin sosyal hizmetlere erişiminin önündeki engellerden bahsederken, heteronormatif olmayan, eşit ve insan haklarına duyarlı bir sosyal hizmet sunmanın önemini vurguladı.
 
Öğretim görevlisi Polat Alpman’ın da tartışmalara katkı sunması ve sosyal hizmet uzmanlarının bilinç, tutum ve davranışlarının meslek etiği açısından da önemini dikkat çekmesinin ardından gelen sorular yanıtlandı, hep birlikte tartışıldı.
 
Buluşmanın sonunda katılımcılara Kaos GL Derneği’nin sıkça sorulan sorular, sosyal hizmet, hukuk ve eğitim broşürleri dağıtıldı. 
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarite ve SIDA tarafından desteklenmektedir.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam