13/03/2023 | Yazar: Kaos GL

İHD LGBTİ+ Komisyonu, Selin Ciğerci’nin Konya’da açılışını yapmak üzere olduğu güzellik merkezinin uğradığı örgütlü nefretin ardından dayanışma mesajı yayınladı.

“Homofobi ve transfobi insanlık suçudur, Selin Ciğerci yalnız değildir!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği LGBTİ+ Komisyonu, dün (12 Mart 2023) Selin Ciğerci’nin Konya’da açılışını yapmak üzere olduğu güzellik merkezinin uğradığı örgütlü nefretin ardından dayanışma mesajı yayınladı. Komisyon, mesajda Selin Ciğerci’nin cinsiyet kimliğine yönelik saldırı ve linç girişiminin ve buna katılanların tespit edilerek cezalandırılmalarını talep etti:

“İktidarın nefret dolu ayrımcı dili bir kez daha sokakta kendini gösterdi. Neredeyse tüm devlet yetkililerinin dilinden düşmeyen LGBTİ+ nefreti önce iktidar basınında şimdi ise bir kez daha sokakta karşılık buldu. Özel hayatı ile sürekli TV kanallarında hedef gösterilen Selin Ciğerci şimdi de Konya'da açtığı güzellik merkezi açılışında gerici-faşist kitle tarafından bina önüne tehdit edildi. Sokaklardaki hiçbir protesto eylemine izin vermeyen kolluk kuvvetleri ise bu eylemi sadece izledi. İktidar sahipleri, altına imza attıkları uluslararası sözleşmeleri ve yazılı iç hukuku hiçe sayarak, ayrımcı ve homofobik politikalarının sonucunu, linç girişimleri ile almayı umuyorlarsa, bunun çok tehlikeli bir yol olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Benzeri acıların yakın tanığı insan hakları savunucuları olarak, Selin Ciğerci'nin cinsiyet kimliğine yönelik saldırı ve linç girişiminin ve buna katılanların tespit edilerek cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Homofobi ve transfobi insanlık suçudur! Selin Ciğerci yalnız değildir.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam