13/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL tarafından Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube öğretmenlerine yönelik düzenlenen Homofobi, Transfobi ve Ayrımcılık Eğitimi 14 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Eğitimciler İstanbul’da Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube öğretmenlerine yönelik Homofobi, Transfobi ve Ayrımcılık Eğitimi 14 Nisan 2012’de Eğitimsen 3 No’lu Şube’de yapılacak.
 
Homofobik ve transfobik ayrımcılığa karşı eğitimler düzenleyen Kaos GL, öğretmenlere yönelik düzenlediği beşinci eğitim olacak. Önceki eğitimler Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleştirilmişti.
 
Eğitimde “Homofobinin Muhafazakârlık ve Milliyetçilikle İlişkisi”ni Ege Üniversitesi’nden Sosyal Psikolog, Prof. Dr. Melek Göregenli anlatacak. Kaos GL’den Remzi Altunpolat ise “Eğitim Sisteminin Heteronormatif Yapısı ve LGBT öğrenci ve eğitimcilere yansıması” başlığı üzerinden eğitime katkı sunacak. PDR Uzmanı Yasemin Şafak ise, LGBT öğrencilerle ve aileleriyle çalışma konusunda bilgi verecek. LİSTAG’dan ailelerin de katılacağı etkinliğin ev sahipliğini Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu şube üsteniyor. Eğitimler Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilmekte.
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam