24/04/2011 | Yazar: Ömer Akpınar

2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Buluşması’nın ilk günkü ayağı 23 Nisan’da Ankara Bakış Kültür Evi’nde gerçekleşti.

2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Buluşması’nın ilk günkü ayağı 23 Nisan’da Ankara Bakış Kültür Evi’nde gerçekleşti. İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Ankara’daki örgütlenmelerden gelen öğrencilerle yapılan etkinliğin ilk gününde kampuslarda örgütlenme özgürlüğü, güvenlik ve barınma sorunları ele alındı. 

Açılış konuşmasında ayrımcılıkla mücadele kampanyası ve “Nasıl bir eğitim istiyoruz?” çalışmasının tanıtımı yapıldı. Ardından, Bologna Süreci’ndeki toplumsal cinsiyet çalışmalarını etkilemek için kullanılabilecek yöntemler hakkında konuşuldu. Son olarak Gökkuşağı Koalisyonu’na dâhil olmaları için örgütlenmelere çağrıda bulunuldu.
 
Örgütlenme özgürlüğü ile ilgili oturumda ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul Teknik ve İstanbul Üniversiteleri kampuslarının özgül koşulları üzerinde duruldu. MorEl Eskişehir, Siyah Pembe Üçgen İzmir ve Lambdaİstanbul da öğrencilere yönelik çalışmalarını anlattı.
 
Güvenlik ve şiddet konulu oturumda İTÜ Cins Arı’nın Cinsel Taciz Yönergesi çalışması üzerinden LGBT öğrencilerin yaşadığı şiddet ve baskılar tartışıldı.
 
Yurt ve barınma başlıklı oturum ise kampus içinde ve dışında barınmaya dair yaşanan ayrımcılıklar ile yurtlara ilişkin taleplerin nasıl elde edilebileceği tartışmalarına konu oldu.
 
Buluşma 24 Nisan’da mekân ve sosyalleşme ile trans bireylerin eğitim sorunlarıyla ilgili oturumlarla devam edecek.
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam