09/05/2015 | Yazar: Kaos GL

KaosGL.org editörü Yıldız Tar, SYKP Ankara’da heteroseksizm ve sol üzerine konuştu; 17 Mayıs etkinliklerini aktardı.

Homofobi ve transfobi SYKP’de konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
KaosGL.org editörü Yıldız Tar, SYKP Ankara’da heteroseksizm ve sol üzerine konuştu; 17 Mayıs etkinliklerini aktardı.
 
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nde (SYKP) homofobi ve transfobi konuşuldu. KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın katılımıyla 8 Mayıs’ta partinin Ankara il binasında yapılan panelde eşcinsel ve trans kimliklere dönük “hastalık, suç ve günah” kavramlarının tarihsel arka planı, homofobi ve transfobi temelli ayrımcılık, Türkiye’de sol ve homofobi ve transfobi karşıtı hareket başlıkları tartışmaya açıldı.
 
Bir ideoloji olarak heteroseksizm
 
Eşcinsel ve translara dönük baskı, kontrol, asimilasyon ve imha mekanizmalarını güç ilişkileri bağlamında ele alan Tar, “Homofobi ve transfobi dediğimiz ayrımcılık ve nefret; bütün bir toplumsal yapıyı şekillendiren heteroseksizmin görünür yüzüdür. Heteroseksüel ilişkinin tek doğru, doğal, makbul ve meşru ilişki biçimi olduğunu iddia eden; baskı ve ikna aygıtlarıyla bu fikri ve pratiği dayatan bir ideoloji olarak heteroseksizmin hem erkek egemenliği hem de kapitalizmle güçlü bir ittifakı var” dedi.
 
Dünyada ve Türkiye’deki eşcinsel ve trans mücadelesinin seyrini de aktaran Tar, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Mücadele Günü’nün öneminden bahsetti. Kaos GL’nin bu yıl 10.sunu düzenlediği Homofobi Karşıtı Buluşma programını aktardı.
 
Panelin ardından SYKP Ankara İl Örgütü, Kaos GL’nin 17 Mayıs’taki yürüyüşüne çağrı videosu çekti. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam