24/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Homofobik açıklamalarıyla gündeme gelen eski Bakan Selma Aliye Kavaf’ın kardeşi Sema Ramazanoğlu yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yer alıyor.

Homofobik eski Bakan Kavaf’ın kardeşi Aile Bakanı oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobik açıklamalarıyla gündeme gelen eski Bakan Selma Aliye Kavaf’ın kardeşi Sema Ramazanoğlu yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 64. Hükümet listesini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın açıklamasında yeni bakanlar kurulunu açıkladı.

Ali Babacan'ın kabinede yer almaması sürpriz olarak yorumlanırken Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak kabineye girdi.

Kabinede yer alan 28 isimden ikisi kadın, 26'sı erkek. Belirlenen kabinede 2010 yılında “Eşcinsellik hastalıktır” diyen homofobik eski Bakan Selma Aliye Kavaf’ın kardeşi Sema Ramazanoğlu da yer alıyor. Ramazanoğlu’nun, kardeşi Kavaf’ın homofobik tutumunu sürdürüp sürdürmeyeceği ise merak konusu.

Kardeşi Kavaf’ın 2011’de vekil olmasını engellemişti

AKP kurucuları arasında yer alan Ramazanoğlu’nun, Kavaf’ın 2011 seçimlerinde aday gösterilmemesinde parmağı olduğu da iddia edilmişti. Dönemin haberlerine göre; Kavaf’ın 2011’de liste dışı kalmasında, Erdoğan ailesine çok yakın olan AKP’nin kurucuları arasında yer alan ablası Dr. Sema Ramazanoğlu ile eniştesi Dr. Yıldırım Ramazanoğlu etkili oldu

AKP kurucuları arasında olan Dr. Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yakın dostu. O dönem başörtülü olduğu için “milletvekili adayı” gösterilmeyen abla Sema Ramazanoğlu’nun desteğiyle Kavaf’ın önce milletvekili, ardından da bakan yapıldığı ifade edilirken, Erdoğan’ın bu kez tercihini doktoru ve danışmanı da yaptığı yakın dostu enişte Yıldırım Ramazanoğlu’ndan yana kullanmak istediği, aynı aileden iki ismi listeye koymasının şık olmayacağı düşüncesiyle de Kavaf’ı bu dönem dinlendirme kararı aldığı belirtildi.

Sema Ramazanoğlu kimdir?

1959 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de bitirdi. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastanelerinde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Evli ve iki çocuk annesi. Almanca ve İngilizce biliyor.

Ramazanoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesinde görev yaptığı sırada, 28 Şubat sürecini yaşadığına dikkat çekerek, şöyle konuşmuştu:

“28 Şubat sürecinde bir gün başhekim bey, benden savunmamı istedi. Ben de niye savunma vereceğimi kendilerine sordum, 'Bir sıkıntı mı oldu, hastalarla ilgili bir şikayet mi oldu?' diye. 'Hayır' dedi, 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne aykırı davranmaktan dolayı savunmanızı istiyoruz'. Ben o anda savunma yerine istifamı verdim. Çünkü kılık kıyafetim benim inancımın gereğiydi. Özgür ve demokrat bir Türkiye'nin mücadelesi veriyorduk. Bu mücadelede biz haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık.”

“Sanki ülkenin zencileriydik” diyen Ramazanoğlu, 2013 yılında 4 kadın milletvekilinin hac dönüşü başlarını örterek Meclis'e girmesiyle bu konuda mesafe alındığını belirtti. Ramazanoğlu, “İlk defa 7 Haziran'da başörtülü kadınlar aday oldular. Benim için de 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olmam başörtüsü mücadelemin taçlanmasıdır” diye konuştu.

13 yıl sonra vekil adayı olduğunda ne dedi?

Kurucu olduğu partide 13 yıl sonra milletvekilliği adayı olmasını değerlendiren Ramazanoğlu, şunları kaydetmişti:

“Sema Ramazanoğlu başörtülüydü ve başörtüsü ile Meclis'e girmesi mümkün değildi. Başörtüsüyle Meclis'te, üniversitede kapılar bizim için açık kapılar değildi. Biz mücadelemizi yine partimizin arka planında, bazı organlarında, kurumlarında ve mutfağında çalışarak, her daim sahada olarak sürdürdük. Ta ki başörtüsü Meclis'te temsil edilmeye başladı, artık benim için de Meclis'in kapılarının açıldığı an oldu.”

64. Hükümetin Bakanlar Kurulu listesi şöyle:

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcıları: Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Lütfi Elvan

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu

AB Bakanı: Volkan Bozkır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gümrük Bakanı: Bülent Tüfekçi

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam