08/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Çalışanına eşcinsel olması sebebiyle baskı uygulayarak istifaya zorlayan Uluslararası GAP şirketine açılan dava 19 Ekim’e ertelendi.

Homofobik GAP davası ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çalışanına  eşcinsel olması sebebiyle baskı uygulayarak istifaya zorlayan Uluslararası GAP şirketine açılan dava 19 Ekim’e ertelendi.

Eşcinsel çalışanına baskı uygulayarak istifaya zorlayan Uluslararası GAP şirketine açılan davanın 2. Duruşması dün İstanbul Adalet Sarayı 23. İş Mahkemesi'nde görüldü.

İstifaya zorlanan çalışan için kampanya başlatan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği; kadın ve LGBTİ kuruluşlarının imzacı olduğu açıklamada  “Şirket değerleri içinde ‘ayrımcılık karşıtı’ olmayı çalışanlarına ve müşterilerine karşı benimsemiş görünen bu firma; Eşcinsel çalışanına karşı gösterdiği bu tutum ile şirket değerlerinin kâğıt üzerinde kaldığını gösterdi. Mücadelemiz, ötekileştiren ve ezen sömürü düzeninin bütününe karşıdır” demişti.

GAP şirketine açılan davada mobinge uğrayan çalışanın savunmasını ise Av. Eren Keskin yaptı.

Dava sonrası açıklama yapan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yerel Yönetimler sorumlusu Ejder Narsap ise sendikaların tutumunu eleştirerek, “Homofobi ve transfobi ne yazık ki yaygın ve toplumsal bir olgu. Sınıf sendikacılığı yaptığını iddia eden sendikalar dahi söz konusu homofobi olduğunda sessiz kalıyorlar. Başlattığımız kampanyanın duyurusunu birçok sendika ile paylaştık. Fakat bir dönüş gerçekleşmedi“ dedi.  LGBTİ haklarının sendikal haklar olduğunu belirten Narsap, eşcinsel çalışanlara yönelik mobing uygulamalarının takipçisi olacaklarını belirtti.

Dava yeni şahitlerin dinlenmesi için 19 Ekim tarihine ertelendi. 

Ne olmuştu?

Uluslararası Çeşitlilik Politikaları’nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran GAP’ın Türkiye şubesinin eşcinsel çalışanını istifaya zorlamasına ilişkin davanın ilk duruşması 17 Mart’ta görüldü.

Şirket avukatlarının gelmediği duruşmada mobbinge uğrayan eşcinsel genci temsil etmek için Av. Eren Keskin katıldı. İstanbul LGBTİ Derneği’nin öncülüğünde başlayan kampanya kapsamında birçok örgütten LGBTİ aktivisti de davayı takip etti.

Keskin, duruşmada şahitlerin dinlenmesini talep etti. Dava 7 Haziran’a ertelendi.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam