12/06/2017 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel çalışanına baskı uygulayarak istifaya zorlayan Uluslararası GAP şirketine açılan davanın 4. duruşması yarın saat 9’da Çağlayan Adliyesinde görülecek.

Homofobik GAP davası yarın görülecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel çalışanına baskı uygulayarak istifaya zorlayan Uluslararası GAP şirketine açılan davanın 4. duruşması yarın saat 9’da Çağlayan Adliyesinde görülecek.

Uluslararası Çeşitlilik Politikaları’nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran GAP’ın Türkiye şubesinin eşcinsel çalışanını istifaya zorlamasına ilişkin davanın dördüncü duruşması 13 Haziran’da Çağlayan Adliyesinde görülecek.

Davanın 19 Ekim günü görülen son duruşması Adli Tıp Kurumu raporu alınması için ertelenmişti. 19 Ocak tarihinde çıkan Adli Tıp raporu, M.G.’nin yaşadığı ruhsal zorlukların, iş yerinde yaşadığı olay ve sonuçlarla bağlantılı olduğunu belirtiyor.

“Eşcinsel çalışanlara yönelik mobingin takipçisiyiz”

KaosGL.Org’a konuşan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yerel Yönetimler sorumlusu Ejder Narsap, “Aldığımız Adli Tıp Raporu bildiğimiz kadarıyla mobing davalarında alınan ilk rapor. Rapor, M.G.’nin yaşadığı ruhsal sorunların iş yerinde yaşadığı olaylarla bağlantılı olduğunu kanıtladı. Darbe girişiminden sonraki adli süreç çok yavaş ve sürekli hâkim değişiyor ancak biz gerek bu davanın gerekse eşcinsel çalışanlara yönelik mobing uygulamalarının takipçisi olacağız” dedi.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği dava öncesi yaptığı açıklamada; “Yaşama, eğitim, çalışma, barınma ve iletişim haklarımızı bu sisteminden geri almak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu haklar temel insan haklarıdır ve anayasal güvence altındadır. Herkesin sahip olması gereken bu hakları talep etmek bir ayrıcalık değil, eşitlik talebidir” ifadelerine yer verdi.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği; LGBTİ aktivistlerini, tüm duyarlı kişi ve kurumları yarın saat 9’da Çağlayan Adliyesinde görülecek davaya bekliyor.

İlgili haberler:

Homofobik GAP’a açılan davanın ilk duruşması görüldü

Homofobik GAP’a açılan davanın ikinci duruşması yarın

Homofobik GAP davası ertelendi


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam