25/03/2021 | Yazar: Kaos GL

“Fırat Delikanlı” ismini kullanan bir erkek, “sapık gay” diyerek bir kişiye saldırdığı görüntüleri Instagram’da yayınladı.

Homofobik nefret saldırısı: Hem saldırdı hem de görüntüleri Instagram’da yayınladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal medyada Fırat Delikanlı ismini kullanan şahıs

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

Instagram’da “Fırat Delikanlı” ismini kullanan bir erkek, eşcinsel bir kişiye saldırdı ve görüntüleri Instagram hesabından yayınlandı.

Fırat Delikanlı’nın yayınladığı görüntüde, “İl Aydın” ifadesi yer alıyor. DHA'da yer alan habere göre ise saldırı İzmit'te gerçekleşti. Görüntüde Fırat Delikanlı, kanlar içerisindeki bir kişiyi saçlarından tutmuş bir şekilde yer alıyor. Fırat Delikanlı ismini kullanan kişinin adının Fırat Kaya olduğu açığa çıktı.

homofobik-nefret-saldirisi-hem-saldirdi-hem-de-goruntuleri-instagram-da-yayinladi-1

Fırat Delikanlı, homofobik nefret saldırısının yanı sıra görüntüyü paylaşırken de “erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pişlik” ifadelerini kullandı. Saldırgan ayrıca mağdurun ismine da hikayede yer verdi.

Görüntülerin sosyal medyada yaygınlaşması üzerine #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başladı. Öte yandan saldırganın Instagram hesabında da çok sayıda kişi de homofobik nefret saldırısına tepkilerini göstermeye başladı.

Demirören Haber Ajansı (DHA) saldırganın adının Fırat K. olduğunu, yakalanamadığını, daha önce poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğunu yazdı. DHA, mağdurun polisteki ifadesi üzerinden yaşananları da aktardı. İfadeye göre saldırganlar birden fazla kişiydi ve saldırdıktan sonra yaralı halde otogara bıraktılar. 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam