26/11/2009 | Yazar: Kaos GL

Wageningen Hristiyan Birlik Partisi (De Christen Unie) gelecek yıl yapılacak Hollanda belediye seçimleri için lezbiyen olmasından dolayı Monique Heger’i listeye almadı.

Homofobik ve Irkçı Hollanda Sağı Bildiğiniz Gibi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Wageningen Hristiyan Birlik Partisi (De Christen Unie) gelecek yıl yapılacak Hollanda belediye seçimleri için lezbiyen olmasından dolayı Monique Heger’i listeye almadı.

Homoloket’ten Can Çelebi Amsterdam’dan bildiriyor

Homoloket LGBTT Aileleri ve Yakınları İnisiyatifi, Hıristiyan Birlik Partisinin bu ayrımcı kararı protesto ettiği bir mektup yayınladı.

“Bugün bize ulaşan bilgiye göre, Hollanda’da gelecek yıl yapılacak olan belediye seçimleri liste çalışması çerçevesinde Monique Heğer (39) lezbiyen olduğu için Hıristiyan Birlik Partisi (de Christen Unie) tarafından listeye alınmamıştır. Bu durumun mücadelesini verdiğimiz LGBTT insan haklarına indirilmiş yeni bir darbe olduğu kanısını taşıyor ve ayrıca LGBTT çocuklarının ve yakınlarının yanında yer alan, onların haklı mücadelesini destekleyenler olarak yakın çevremize “Hollanda’da bir siyasi partinin bu kararını” açıklamakta zorlanıyoruz.” 

Konuyla ilgili olarak istediğiniz dilde yazıp gönderebileceğiniz protestolarınız için Hıristiyan Birlik Partisinin e-mail adresi: bureau@christenunie.nl
 
Aşırı Sağcı Geert Wilders Türkiye’yi ziyaret edecek

Geert Wilders, 4 ve 9 ocak 2010 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı. Wilders bu ziyareti Avrupa İşleri Komisyonu üyesi sıfatıyla yapacak.

“Umarım beni ülkeye sokarlar” şeklinde bir açıklama yaparak ziyaretle ilgili ilk bilgileri veren Wilders’in, bu ziyareti bir İslam ülkesine İslam karşıtı “Fitna” Filmini yaptıktan sonraki ilk ziyareti olacak.
 
Bilindiği gibi Hollanda’daki aşırı sağcı parti PVV’nin (Partij Van Vrijheid) başkanı olan Wilders, Türkiye ziyareti sırasında; Türkiye’nin Avrupa Birliğine kesin ve asla üye olamayacağı, sadece Türkiye’yle Avrupa arasında iyi ilişkilerin desteklenip geliştirilmesine önem verilmesi gereğini vurgulayacağını söyledi. Sözlerine, bence “Avrupa’da yeterince Müslüman var, daha çok şiddet içeren ideoloji ve geri kalmış kültürler ithal edilmesini istemiyoruz” şeklinde sürdürdü.
 
Wilders Hollanda’da İslam ve yabancı karşıtı söylemleriyle, dünyada ise yaptığı İslam karşıtı Fitna filmi ve Hollanda parlamentosuna getirdiği Hollanda’da yaşayan başörtülülerden vergi alınmasını içeren önergesiyle tanınıyor.
 
Hollanda’da azımsanmayacak sayıda taraftarı olan Wilders geçen yıl İngiltere’ye yapmak istediği bir ziyaret sırasında bu ülke sınırından geri çevrilmiş ve ülkeye sokulmamıştı.
Bakalım Wilders, Türkiye’ye girebilecek mi?
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam