25/03/2009 | Yazar: Kaos GL

Homofobik ve transfobik şiddet durmuyor. Eskişehir’de darp, Bursa ve Edirne’de cinayet.

Homofobik ve transfobik şiddet durmuyor. Eskişehir’de darp, Bursa ve Edirne’de cinayet.
 
Eskişehir’de bir travesti saldırıya uğradı ve dövüldü. Bursa’da bir travesti kafası kesilmiş halde bulundu. Edirne’de bir kişi cinsel ilişki teklif ettiği gerekçesiyle arkadaşı tarafından öldürüldü.
 
Bursa: Çöpte, kafası kesik travesti cesedi

Çöp konteynerinden kafası kesilmiş bir travesti cesedi çıktı. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi Yaprak Sokak’ta önceki gece devriye gezen polis ekibi, çöp konteynerinin hemen yanında şüpheli bir çuval gördü. İçinde konfeksiyonlarda kullanılan cansız manken olduğu sanılan çuvalda üzerinde darp ve bıçak izleri olan bir ceset bulundu. Göğsündeki silikonları patlamış olan cesedin, 30-35 yaşlarında, 1 metre 60 santim boyunda, 60- 65 kilo ağırlığında birine ait olduğu belirlendi.
 
Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside, cesedin bir travestiye ait olduğu, öldürülen kişinin cinsel organının bir kısmının da kesildiği anlaşıldı.
 
Polis, elleri ve ayakları bez parçası ile bağlanan cesedin kimliğini, aldığı parmak izinden araştırıyor. Çevredeki çöplüklerdeyse, öldürülen kurbanın kesilen başı aranıyor. (Radikal)
 
Eskişehir: Darp ve yaralama

Eskişehir’de, L. D. isimli (29) travesti, 3 kişinin saldırısına uğradı ve bıçakla karnından yaralandı. Sokakta yaralı bulunan L.D. hastaneye kaldırıldı. Kimliği tespit edilemeyen saldırganlar henüz yakalanmadı.
 
Edirne: Cinsel ilişki teklifine karşılık cinayet!

Edirne'nin Havsa İlçesi'nde 35 yaşındaki Yaşar Sert, birlikte alkol aldıktan sonra tartıştığı ve kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini iddia ettiği 2 çocuk babası 57 yaşındaki Şükrü Gençer'i el ve ayaklarını bağladıktan sonra iple boğarak öldürdü. Olayın ardından Jandarma tarafından yakalanan Yaşar Sert gözaltına alındı.
 
Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Serbettar Köyü'nde Recep Arslan'a ait kullanılmayan barakada meydana geldi. Daha önce garaj olarak kullanılan barakada birlikte alkol alan Şükrü Gençer, iddiaya göre Yaşar Sert'e cinsel ilişki teklifinde bulundu. Bunun üzerine ikili arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce Yaşar Sert, Şükrü Gençer'in el ve ayaklarını iple bağladı ve daha sonra iple boğarak öldürdü. Sert olay yerinden kaçtıktan bir süre sonra barakaya gelen sahibi Recep Arslan, Şükrü Gençer'in cesedi ile karşılaşınca durumu jandarmaya haber verdi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan jandarma, Şükrü Gençer'in en son Yaşar Sert ile görüştüğünü belirledi. Daha sonra ekipler tarafından evinde gözaltına alınan Yaşar Sert, Şükrü Gençer'i kendisine cinsel ilişki teklif ettiği için öldürdüğünü itiraf etti.
 
Hayatını kaybeden Şükrü Gençer ise köy mezarlığında toprağa verildi. Jandarmadaki ifadesinin ardından Yaşar Sert, adliyeye sevk edildi. (internethaber.com)


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam