11/02/2010 | Yazar: Nevin Öztop

Evlilik programlarından birisi olan ve ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da Evlen Benimle” programında bir ilk yaşandı.

Homofobinin Yüz İfadesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Evlilik programlarından birisi olan ve ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da Evlen Benimle” programında bir ilk yaşandı. Bir erkekle evlenmeye talipmiş gibi canlı yayına bağlanan bir kadın, aslında bir kadın ile evlenmek istediğini ifade etti.
 
“Evlilik programınızdaki formata güvenerek aradım. Benim ilk evlendiğim kişi bayandı. Oraya gelerek, kendime bir bayan aramak istiyorum. Beni anlayabilecek, ruhuma hitap edecek bir bayan ile yaşamak istiyorum.” diyen katılımcıya, hem Esra Erol’dan hem de stüdyodaki seyircilerden homofobik tepkiler geldi. 
 
“İyi, bak başka programlar var; onları ara.” diyerek telefonu kapattıran Esra Erol, “Bunların işi gücü yok. Buna fantezi dünyası deniyor. İnsanların cinsel tercihleri kesinlikle kendilerini ilgilendirir. Yorum yapma hakkına sahip değiliz. Bu cinsel tercihler birden bire oluşan şeyler değildir. Onların büyümeleri, geliştikleri ortam, yaşadıkları süreç ve başlarına gelen olaylar doğrultusunda bu yola ilerlerler.” şeklinde homofobik yorumlarına devam etti.
 
Hemcins evliliklerin, medyada da her defasında sansürlendiğinin bir örneği olan bu canlı bağlantı, söz konusu evlilik formatında da ilk kez yaşanmış oldu. İlerleyen dakikalarda, Esra Erol ve stüdyo seyircileri, bir başka kadın ile evlenmek istediğini ifade eden kadın katılımcının ifadelerini provokatif olarak nitelendirdi.  


Etiketler: medya
İstihdam