13/05/2011 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Ankara’da düzenleyeceği “Akademik Forum” 20 Mayıs Cuma günü, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, Siyasal Bilgil

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Ankara’da düzenleyeceği “Akademik Forum” 20 Mayıs Cuma günü, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi’nin (SBF İHM) ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

Cebeci Kampüsündeki “Akademik Forum”da iki oturum olacak.“Heteroseksizme Karşı Gökkuşağını Yaratmak ve LGBT Hareketi” başlıklı ilk oturum saat 13:00’te başlayacak. Saat 15:00’de başlayacak ikinci oturum ise “Sahaya Bakarken: Cinsel Kimlikler” başlığını taşıyor. 

Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında yapılan Cebeci Kampüsündeki “Akademik Forum” etkinlikleri hereksin katılımına açık yapılıyor.
 
Bu yılki Homofobi Karşıtı Buluşma’ya LGBT bireylere, heteroseksizme, heteronormativiteye, homofobiye ve transfobiye, queer teoriye dair akademik çalışmaların sunulduğu ve tartışmaya açıldığı “Akademik Forum” dahil edildi.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın İstanbul’da düzenlediği “Akademik Forum” ise 3 Mayıs Salı günü Boğaziçi Üniversitesi'nde, luBUnya’nın ev sahipliğinde yapıldı.
 
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Akademik Forum’da, “Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi”, “Ayrımcılığın Şiddeti Olarak Nefret Suçları”, “Eşit Yurttaşlar Olarak LGBT” ve “Queer Akademi” oturumları yer aldı.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Ankara’da düzenleyeceği “Akademik Forum” ise Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi’nin (SBF İHM) ev sahipliğinde, 20 Mayıs Cuma günü, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde herkesin katılımına açık şekilde gerçekleşecek.
 
Her iki Akademik Forum’da sunulan bildiriler de Anti-Homofobi Kitabı’nda yayınlanacak.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma Akademik Forum Programı 
Cebeci Kampüsü Akademik Forum
 
TARİH: 20 MAYIS 2011 – CUMA, Saat: 13.00-17.00
YER: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Kampüsü-Ankara
Salon: Z-05
 
13.00 - 14.45 Heteroseksizme Karşı Gökkuşağını Yaratmak ve LGBT Hareketi

Elçin Kurbanoğlu (Bilkent Üniversitsi)- Yeni Toplumsal Hareketler ve Türkiye'de LGBT Hareketi
Merve Yılmazbilek (Anadolu Üniversitesi) - Maskeli Balo Bitsin, Gökkuşağı Renklerini Göstersin
Seda Kundakçı (Ankara Üniversitesi) - Murathan Mungan'ın Üç Aynalı Kırk Oda Kitabında Heteroseksizm Eleştirisi
Burcu Baba (Queen's Üniversitesi) - Vatandaşlığın Cinsiyeti: Türkiye'de Muhalif Cinsellikler ve Ebeveynlik

15.00 - 17.00  Sahaya Bakarken: Cinsel Kimlikler

Yılmaz Geldi/Ferhat Yolcu (Anadolu Üniversitesi) - Eskişehir'de Eşcinsellere Yönelik Tutum ve Davranışların Kuşaklara Göre
          Değişimi

Pınar Öztürk/Yeliz Kındap (Abant İzzet Baysal Üniversitesi) - Lezbiyen ve Biseksüel Kadınlarda İçselleştirilmiş Homofobi, Benlik Saygısı ve Yalnızlık Düzeylerinin İncelenmesi
Medina Karadağı (Anadolu Üniversitesi) - “Kendi”lik Mümkün müdür?
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam