10/05/2011 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’deki LGBT mültecilerin sorunları, Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında mültecilerin de katılımıyla 12 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek çalıştayda

Türkiye’deki LGBT mültecilerin sorunları, Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında mültecilerin de katılımıyla 12 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek çalıştayda tartışılacak. 

Türkiye’deki LGBT mültecilerin sorunları, 12 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek çalıştayda tartışılacak. Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında LGBT mültecilerin de katılacağı çalıştayı Kaos GL ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi düzenliyor.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları kapsamında Kaos GL, Kayseri, Isparta, Niğde, Nevşehir ve Eskişehir’de “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı LGBT Mülteciler Buluşuyor” programını gerçekleştirdi.
 
Kaos GL, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile birlikte 12 Mayıs Perşembe günü, Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında düzenleyeceği Türkiye’deki LGBT Mültecilerin Sorunları Çalıştayı”na beş şehirdeki LGBT mültecilerle gerçekleştirdiği buluşmaları taşıyacak.

Mülteci hakları alanında çalışan tüm stk’lar davetli

LGBT Mülteciler Çalıştayı’na, LGBT mültecilerin sorunlarını gündemleştirmek üzere Kaos GL’nin birlikte çalıştığı Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD), İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV), Pozitif Yaşam Derneği (PYD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) gibi sivil toplum örgütleri çağrıldı.
 
Mülteci Hakları Koordinasyonu üyesi Mazlum-Der, İnsan Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD), Helsinki Yurttaşlar Derneği (HYD), İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD), Mülteci-Der, İnsan Hakları Derneği (İHD) ile İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) da çalıştaya davet edildiler.  
 
Çalıştayda LGBT mültecilerin yaşadıkları sorunlar, bu alanda yapılan çalışmalar ve Yabancılar ve Uluslararası Kanunu Tasarısı Taslağı’nın LGBT mülteciler açısından değerlendirilmesi konu başlıklarında tartışmalar yürütülecek.
 
LGBT Mülteciler Sorunlarını Birebir Kendileri Anlatacak

Kaos GL Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi LGBT mültecilerin desteklenmesi konusunda uzun zamandır çalışma yürütüyor.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında gerçekleştirilecek olan çalıştayda, LGBT mültecilerin yaşadıkları sorunları birebir kendilerinden dinleyip, sorunların ele alınması ve bu konuda geliştirilecek stratejilerin belirlenmesi hedefleniyor.
 
Çalıştay sonunda Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu taslak metninden “cinsel eğilim” ibaresinin çıkartılmasıyla ilgili bir rapor hazırlanıp ilgili kurumlara gönderilmesi planlanıyor.
 

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam