14/05/2008 | Yazar: Kaos GL

Anayasal eşitlik taleplerimizi bir kez daha dillendirmek için Türkiye’nin dört bir yanından gelecek Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireyler, örgütler ve LGBT dostlarıyla birl

Anayasal eşitlik taleplerimizi bir kez daha dillendirmek için Türkiye’nin dört bir yanından gelecek Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireyler, örgütler ve LGBT dostlarıyla birlikte saat 12:00’de İnsan Hakları Anıtı’nın önünde toplanıyoruz. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma haftasında bu yıl ilk kez Homofobi ve Transfobiye karşı yürüyoruz!

ANAYASAL EŞİTLİK İÇİN YÜRÜYORUZ!

Anayasal eşitlik taleplerimizi bir kez daha dillendirmek için Türkiye’nin dört bir yanından gelecek Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireyler, örgütler ve LGBT dostlarıyla birlikte saat 12:00’de İnsan Hakları Anıtı’nın önünde toplanıyoruz. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısında Basın açıklaması yapacağız.

HOMOFOBİ ve TRANSFOBİYE KARŞI YÜRÜYORUZ!

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, psikolojik, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür. İnsanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, hepsiyle koordinasyon içinde olmayı amaçlar.

Homofobiye Karşı Yürüyüş’te sadece gökkuşağı bayraklarımızla yürüyoruz.

Buluşma katılımcısı yazar, gazeteci ve insan hakları savunucularının yanı sıra Avrupa Parlamentosu üyesi Michael CASHMAN da 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Yürüyüş’te bizimle birlikte olacak.

Eşcinsellerin ve heteroseksüellerin birlikte özgürleşeceği bir dünya için Homofobi ve Transfobiye karşı gökkuşağı bayrağının altında gelin birlikte yürüyelim.

Sen yoksan bir eksiğiz!

Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın!

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Hayır!

Homofobi ve Transfobiye Son!

Buluşma yeri: Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önü, Kızılay

Buluşma Tarihi 17 Mayıs 2008

Buluşma Saati:12:00

Basın Açıklamasının yapılacağı yer: Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önü

Kaos GL Derneği & Pembe Hayat LGBTT Derneği

www.antihomofobi.org

Etiketler: insan hakları
nefret