17/10/2018 | Yazar: Kaos GL
Kaos GL Yerel Yönetimler Okulu, Gözde Yılmaz’ın kaleminden Gazete Duvar’da

Kaos GL Yerel Yönetimler Okulu, Gözde Yılmaz’ın kaleminden Gazete Duvar’da: Kişilerin tek başlarına ulaşamayacakları kişisel ve toplumsal güven çıtası, ancak ve ancak sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek, toplumsal ağları güçlendirme suretiyle mümkün olabilir.
Gözde Yılmaz, Kaos GL’nin haftasonu İzmir’de gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Aktivizm Okulu’nu Gazete Duvar’a yazdı. Sosyal kapsayıcılığa değinen Yılmaz, uluslararası iyi örnekleri aktardı:
“Toplumsal farklılıkları koruma misyonu taşıması gereken belediyelere bağlı eşitlik birimleri, yerel yönetim ağlarında çalışan bireylerin ve halkın farkındalık seviyesinin düşük olması sebebiyle can çekişmekte, sosyal kapsayıcılık görevini yerine getirememektedir. Politik örgütlenmenin yetersiz, özellikle gençler arasında politik bilincin düşük seviyede olması, yerel yönetimleri uyandıracak mekanizmaları aktive edememektedir. Hâlbuki uluslararası olumlu yerel yönetim örneklerini takip etmek, bu örnekleri tartışarak sosyo-kültürel koşullarımıza uyarlamak gerekli. Fakat bunun için, bireylerin eylemde bulunup, toplumsal değişim sağlayabileceklerine dair özgüvenlerinin artması elzemdir. Kişilerin tek başlarına ulaşamayacakları kişisel ve toplumsal güven çıtası, ancak ve ancak sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek, toplumsal ağları güçlendirme suretiyle mümkün olabilir. Yerel yönetimi işlevsel kılan da bu tarz dinamiklerdir.”
Yılmaz’ın Gazete Duvar’da yayınlanan yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız.
Etiketler: insan hakları, kent hakkı