03/02/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Şubat ayı 1994’ten beri LGBTİ+ Tarih Ayı olarak kutlanıyor. Bu yılın ilk etkinliği İngiltere, Portsmouth kentinden geldi.

Hoş geldin LGBTİ+ tarih ayı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tüm çeşitliliğiyle LGBTİ+’ların haklarını görünür kılmak için Şubat ayında kutlanan LGBTİ+ Tarih Ayı hoş geldi.

LGBTİ+ Tarih Ayı, 1994’ten beri Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Almanya gibi çeşitli ülkelerde Şubat’ta kutlanıyor.

İlk etkinlik İngiltere’den

Önyargıları yok etmek ve tüm çeşitliliğiyle LGBTİ+’ların haklarını görünür kılmak için kutlanan bu ayın ilk etkinliği İngiltere, Portsmouth kentinden geldi.

Kentin Guildhall Meydanı'na asılan gökkuşağı, trans, nonbinary ve biseksüel bayrakları Şubat ayı boyunca meydanda kalacak.

Portsmouth Belediye Meclisi Topluluklar ve Merkezi Hizmetlerden Sorumlu Kabine Üyesi Cllr Chris Attwell şunları söyledi:

“Kendini lezbiyen, gey, biseksüel, trans veya artı olarak tanımlayabilecek üyelerin farkındalığını artırmak için dört bayrağı dalgalandırdığımız bu önemli ayın parçası olduğum için heyecanlıyım. Portsmouth, çeşitli ve kültürel açıdan zengin bir şehirdir ve cinsiyet kimlikleri veya cinsel yönelimleri ne olursa olsun tüm insanlarını kutlamak istiyoruz. Bu sevdiğimiz Portsmouth kentini benzersiz kılıyor.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, dünyadan
İstihdam