17/01/2024 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Trans Onur Haftası Komitesi, trans kadın Damla’nın intiharı üzerine Söğütlüçeşme’de pankart astı.

“Hoşgörünüzle var olmadık ki nefretinizle bitelim” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul’da Damla isimli trans kadının intiharı üzerine İstanbul Trans Onur Haftası Komitesi Kadıköy Söğütlüçeşme’ye pankart astı.

İntihar haberini sosyal medya hesapları üzerinden “Trans intiharları politiktir!” diyerek duyuran Komite’nin pankart asma eyleminin ardından iki kişi gözaltına alındı. Yapılan açıklamada “Gözaltına alınan 2 arkadaşımıza ifadeleri sırasında yöneltilen “sözde” trans bayrağı söylemi bizleri kriminalize etmekten, hedef göstermekten başka hiçbir şey değildir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Kadıköy Söğütlüçeşme’den bir kez daha haykırıyoruz: ECELİMİZLE ÖLMEK İSTİYORUZ. Ne polis devletiniz, ne işkenceleriniz, ne soruşturmalarınız sesimizi kısmaya yetmez çünkü öfkeliyiz. Alacaklıyız, bize bi yaşam borçlusunuz ve bunu elde edene kadar alanlarda var olmaya devam edeceğiz. Hazımsızlık için önerimiz soda, iyi gelir. Pankart asımından sonra gözaltına alınan 2 arkadaşımıza ifadeleri sırasında yöneltilen “sözde” trans bayrağı söylemi bizleri kriminalize etmekten, hedef göstermekten başka hiçbir şey değildir. Bir kez daha haykırıyoruz tüm hedef göstermelerinize, kriminalize etmelerinize, katletmenize, intihara sürüklemenize rağmen biz translar bir aradayız, buradayız. Varız yani aşkım. Hoşgörünüzle var olmadık ki nefretinizle bitelim.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam