18/09/2012 | Yazar: Nevin Öztop

Hrant Dink’in anısına düzenlenen ödül töreninde gösterilen ‘Işıklar’ videosunda Ermenistan’daki LGBT haklarını savunan ‘Pink Armenia’ya da yer verildi.

Hrant Dink Umutları Yükseltiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ermeni olduğu için 19 Ocak 2007’de İstanbul’da öldürülen Hrant Dink’in anısına düzenlenen ödül töreninde gösterilen “Işıklar” videosunda Ermenistan’daki LGBT haklarını savunan “Pink Armenia”ya da yer verildi.
 
Pink Armenia’nın sözcüsü Mamikon Hovsepyan duygularını kaosgl.org ile paylaştı.
 
Uluslararası Hrant Dink Ödülü töreninde “Işıklar” adı altında, dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de, attıkları önemli adımlarla geleceğe dair umudu çoğaltan kişi ve kurumların selamlandığı bir video gösteriminde Ermenistan’daki LGBT haklarını savunan “Pink Armenia” ile Türkiye’den LGBT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG) da yer aldı.
 
“Batı ve Doğu arasında, Ermeni tarihinin yeni ve eski dönemleri arasında bir köprü”
 
Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın da üyesi olan Pink Armenia’nın sözcüsü Mamikon Hovsepyan, örgütlerinin Ermenistan’daki çalışmalarının açılış filminde kayda geçirilmesine dair duygularını kaosgl.org’la paylaştı:
 
“Hrant Dink Vakfı’nın Ermenistan’daki ve diasporadaki Ermeniler açısından anlamı büyük. Batı ve Doğu arasında, Ermeni tarihinin yeni ve eski dönemleri arasında bir köprü olmuş durumda. Vakıf, bizlere çok destek oluyor ve Ermenistan’daki çalışmalarımızı destekliyor. Çalışmalarıyla, her Ermeni’ye ilham veriyor; film gösterimlerinde Pink Armenia’ya yer vermeleri ise bizleri çok mutlu eden bir gelişmeydi.
 
Vakıf’tan gelen e-maili, 14 Eylül’de, yani kendi 30. doğum günümde okumuş oldum. O gün alabileceğim en güzel haberdi bu. Hrant Dink Vakfı’na ben ve çalışma ekibim olarak teşekkür etmek istiyoruz. Bizlerle oldukları, bizlere destek verdikleri ve ilham kaynağı oldukları için.”  
 
2012 Uluslararası Hrant Dink Ödülü İsmail Beşikçi’ye
 
Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün dördüncüsü, 15 Eylül Cumartesi akşamı, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törenle verildi. Ödülü Türkiye’den İsmail Beşikçi, Rusya’dan Uluslararası “Memorial” Topluluğu adına Memorial İnsan Hakları Merkezi Direktörü Alexander Cherkasov aldı.
 
2012 Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü kazanan Sosyolog İsmail Beşikçi, Kürt sorununun toplumsal ve siyasi çözümü için kafa yorduğu, yaşamının uzunca bir bölümünü tehdit altında geçirmesine rağmen, sözünü sakınmadığı, toplumun sorunlarıyla yüzleşmesi için araştırmalar yaptığı, mücadele ettiği ve toplumu dönüştürdüğü için ödüle değer görüldü.
 
İlgili haber:
 
Ermenistanlı Eşcinseller Kabuklarını Kırıyor
 
Fotoğraf: Nazik Armenakian 

Etiketler: insan hakları
nefret