29/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Yaşam Derneği; Hukukçular Arasında HIV Farkındalığının Ölçülmesi Araştırması ile, HIV ile yaşayan kişilerin statülerine bağlı olarak yaşadıkları hak ihlallerinde hukuk mekanizmalarının daha etkin işlemesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Hukukçular Arasında HIV Farkındalığının Ölçülmesi Araştırması başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Yaşam Derneği’nin Hukukçular Arasında HIV Farkındalığının Ölçülmesi Araştırması başladı.

Dernek tarafından yürütülen bu araştırma, hukukçular arasındaki HIV farkındalığını ölçmeyi amaçlıyor. Proje ile hedeflenen, HIV'e dair bilgi seviyesini tespit etmek ve elde edilen çıktılar ile farkındalığın artırılmasına yönelik adımların atılmasına önayak olmak:

“Hukukçuların HIV farkındalığının değerlendirilmesi ve ihtiyacın tespiti, HIV ile yaşayan kişilerin statülerine bağlı olarak yaşadıkları hak ihlallerinde hukuk mekanizmalarının daha etkin işlemesine katkı sağlayacaktır.”

Araştırmaya Türkiye'de yaşayan ve baroya kayıtlı bulunan tüm avukatlar katılabilir. Buradan erişebileceğiniz anketi doldurmak için 5-10 dakika aralığında bir zaman dilimi yeterli olacaktır. Dernek katılımınız ve katkılarınız için teşekkür ediyor.

Ankete ilişkin içerik, yöntem ve hedef çıktıları 4-5-6 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Sivil Toplum HIV Konferansı #HIV2022Istanbul'da açıklanacak.


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam