18/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Gezi Parkı boşaltılmadan önce Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) binasını basıp üyelerini gözaltına alan polisin operasyonları bu sabah İstanbul ve Ankara’da devam etti.

Hükümet İstanbul ve Ankara’da Sosyalist Avına Çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçesiyle İstanbul ve Ankara’da evleri ve kurumları basan polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı
 
Gezi Parkı boşaltılmadan önce Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) binasını basıp üyelerini gözaltına alan polisin operasyonları bu sabah İstanbul ve Ankara’da devam etti.
 
Başbakan Erdoğan, en son İstanbul mitinginde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı direnişine katılanlar için “terörist” ve direnişçilerin Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) astıkları yasal kurumlarının flamalarına da “paçavra” ithamında bulunmuştu.
ESP, Özgür Radyo, ETHA ve Atılım gazetesine baskın
İstanbul’da sabah saatlerinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Atılım gazetesi, Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Özgür Radyo çalışanlarına dönük eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda onlarca kişi gözaltına alındı. 
 
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder baskınlarla ilgili twitter’dan, “Sabah 5’de ESP’li Alp Altınörs’ün evini polis bastı. Ben de gittim. Alp’i gözaltına aldılar. Toplam 70 civarı gözaltı var”, “Alp’in yoksul evinde faiz lobisi ile alakalı çıkan tek şey borç dekontları. Polisler onun yerine kitap notlarını aldılar:)” diye yazdı.
 
İstanbul’da  Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) il ve ilçe binaları, Etkin Haber Ajansı, (ETHA), Atılım gazetesi, Özgür Radyo’nun binaları ve çalışanların evlerine dönük baskınlarla ilgili de dosyada gizlilik kararı alındığı belirtiliyor. 
 
ESP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, saat 15.00’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.
Ankara’da en az 30 kişi gözaltında
Ankara’da Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçesiyle 26 eve yapılan baskında en az 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 
 
Ankara’da polis dün gece Kennedy Caddesi’ndeki saldırıları ve Kuğulupark’taki baskınını sabah saatlerinde evlere taşıdı. 26 eve baskın düzenlendi, gözaltılar yapmaya başladı.

Ankara’da sabah saatlerinde TEM’e bağlı polislerce 26 eve eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun Gezi Parkı direnişiyle bağlantılı olduğu belirtilirken, en az 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanların Halkevleri, ESP, BDSP ve Odak çevresinden olduğu kaydedildi. Gözaltına alınanlara 24 saat boyunca avukatlarıyla görüşme yasağı da getirildi.(Sendika.Org, ANF, Radikal)

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam