19/02/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Bekir Bozdağ’ın lezbiyenleri bulmak için binlerce kilometreleri aşmasına gerek yok. Meclisin hepi topu 1 km ötesindeki Kaos GL Derneği’ne gelerek bizlerle tanışabilir.’

Hükümet Lezbiyenleri Başka Kültürlerde Aramasın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Bekir Bozdağ’ın lezbiyenleri bulmak için binlerce kilometreleri aşmasına gerek yok. Meclisin hepi topu 1 km ötesindeki Kaos GL Derneği’ne gelerek bizlerle tanışabilir.”
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün Avrupa ülkelerinde Türkiyeli ailelerden alınan çocukların gey ve lezbiyen bakıcı ailelere de veriliyor olmasına karşı başlattıkları taarruza Kaos GL Derneği’nden tepki geldi.
 
Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Öztop, “Kendi ülkesindeki LGBT’lere öldürülmemeyi ve sıradan şartlar yaşamayı lüks gören Bozdağ, yememiş içmemiş başka ülkelerin lezbiyenlerini kafasına takmış.” açıklaması yaptı.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Avrupa ülkelerinde Türkiyeli ailelerden alınıp bakıcı ailelere verilen çocukların “Hıristiyan ve eşcinsel” çiftlerden alınıp, biyolojik ailelerinin “kültürüne en yakın kültüre” verilmesi ya da biyolojik ailelerine geri verilmeleri için çalışmalarına başladı.
 
Bekir Bozdağ, Hollanda’da 9 yıl önce, 6 aylıkken bakım şartlarını yerine getiremediği gerekçesiyle ailesinden alınarak Hıristiyan ve lezbiyen bir çifte verilen Yunus için Yurtdışı Türkler Başkanlığı’na yeni dava açılması talimatı verdi.
 
“Lezbiyenleri başka kültürlerde aramayın”
 
Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Öztop, Hükümetin Avrupa’da eşcinsel çiftlere verilen Türkiyeli çocuklarla ilgili girişimlerini değerlendirdi.
 
Hükümetin lezbiyenleri başka kültürlerde aramasına gerek olmadığını belirten Nevin Öztop, “Bekir Bozdağ’ın lezbiyenleri ve lezbiyen ebeveynleri bulmak için binlerce kilometreleri aşmasına gerek yok. Meclisin hepi topu 1 kilometre ötesindeki Kaos GL Derneği’ne gelebilir ve bizlerle tanışabilir.” diye konuştu.
 
Hükümeti, kendi ülkesindeki LGBT’lere öldürülmemeyi ve sıradan şartlar yaşamayı lüks görmekle eleştiren Öztop, “Bozdağ, yememiş içmemiş başka ülkelerin lezbiyenlerini kafasına takmış.” dedi.
 
“Türk ve heteroseksüel aile olsun, yen içinde kalsın”
 
Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Öztop, Hükümetin girişimiyle ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti:
 
“Yani “ülkemizdeki eşcinsellerin hayatlarını gasp etmek yetmez, başka ülkelerinkilere de hayatı çok görüyoruz” diyorsunuz, öyle mi? “Şiddet, zulüm, dayak fark etmez, yeter ki Türk ve heteroseksüel aile olsun, yen içinde kalsın” diyorsunuz öyle mi? Ebeveyn olmak, çocuklara saygıyı, sevgiyi, özgüveni, şiddetsizliği vermektir. Sanırım sizler gibi siyasilerle önce bu kavramları tartışarak işe başlamamız gerekecek.”
 
İlgili haber:
 
Çocukların Koruyucu Gey Ailelere Verilmesi Mi İnsan Hakkı İhlali!

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam