30/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Gazeteci Fatma Edemen Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi için Türkiye’deki kadın gazetecilerle söyleşti. Edemen’in sorularını kaosGL.org editörü Aslı Alpar da yanıtladı.

“Hükümetin LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi; basın özgürlüğüne yönelik saldırılardan ayrı düşünülmemeli” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazeteci Fatma Edemen, Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi için Türkiye’deki kadın gazetecilerle görüştü.

“Türkiye kadın ve LGBTİ+ gazetecilerin en fazla saldırıya uğradığı ülkelerden biri” diyen Edemen, kadın ve LGBTİ+ gazetecilerin güncel sorunlarını ve sahadaki çalışma zorluklarını dinledi.

Edemen’e Evrensel gazetesi muhabiri Eylem Nazlıer, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna ve KaosGL.org editörlerinden Aslı Alpar yanıt verdi.

Alpar, “LGBTİ+’lara yönelik artan nefret saldırıları düşünülünce böyle bir dönemde hem LGBTİ+ haberleri yapmak ‘cesaret işi’ne dönüşebiliyor hem de böyle bir atmosferde LGBTİ+’lar ve kadınlar yaşam hakları konusunda daha fazla endişeliler. Hükümetin LGBTİ+’ları yok sayan, nefret söylemi; basın özgürlüğüne yönelik saldırılardan, İstanbul Sözleşmesi’nin yıllarca uygulanmamasından ve akabinde sözleşmeden çekilmesinden ayrı düşünülmemeli diye düşünüyorum” dedi.

Söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam