05/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Davutoğlu; ‘kamu düzeni’ için devlet gücünün kullanımı ile polis ve askerin operasyonlarla yıkıntıya çevirdiği ilçelerde kentsel dönüşümü içeren ‘Terörle Mücadele Eylem Planı’nı açıkladı.

Hükümet’ten operasyonlara devam ve kentsel dönüşüm işareti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Davutoğlu; ‘kamu düzeni’ için devlet gücünün kullanımı ile polis ve askerin operasyonlarla yıkıntıya çevirdiği ilçelerde kentsel dönüşümü içeren ‘Terörle Mücadele Eylem Planı’nı açıkladı.

Sokağa çıkma yasakları can almaya devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Terörle Mücadele Eylem Planı’nı açıkladı.

Davutoğlu, yeni eylem planında kamu düzeninin korunması için devlet gücünü kullanacaklarını belirterek, Kürt coğrafyasında operasyonların devam edeceğinin sinyalini verdi. Davutoğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri de sokağa çıkma yasakları ile yıkılan Sur gibi ilçelerde kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı oldu.

Mardin’de ‘Kardeşlik Buluşmaları’ adlı toplantıya katılan Davutoğlu 10 maddelik eylem planını şöyle özetledi:

Psikolojik unsur: Millet ile devlet arasındaki farklar tümüyle ortadan kalkacak. İnsan odaklı devlet anlayışını yerleştireceğiz.

Kamu düzeni: Kamu düzenini yeniden tahsis edeceğiz. Kamu düzenini kim tehdit ederse etsin, mutlak surette durdurulacak ve engellenecek. Halka şefkat, teröriste kudretle muamele edilecek. Bunların istediği feodal düzen.

Kapsamlı demokratik reform süreci: Başta yeni anayasa olmak üzere ‘Gelin bütün vesayetçi sistemi değiştirelim’ diyoruz.

Sosyal seferberlik: Terörle mücadelede oluşan yaraları sarmak için sosyal seferberlik ilan ediyoruz. Bütün yaralar sarılacak. Her bir aileye tek tek destek programı başlatacağız. Göç eden bütün Diyarbakır, Cizre ve Silopililere her tür yardım yapılacak. Yakılan okulları, sağlık tesislerimizi yeniden imar edeceğiz. Gençlik kampları kuracağız.

Ekonomik seferberlik: 13 yıl içinde ayağa kaldırdığımız bölge ekonomisini yeniden güçlendireceğiz. Bütün vatandaşlarımızın terörden kayıplarını telafi edeceğiz. Dinlediğim her talep yerine getirilecektir. Doğu ve güneydoğudaki işyerlerinin bütün prim borçları ertelenecek.

Mekanın ihyası: Sur’u öyle yeniden inşa edeceğiz ki, bütün insanlık gelip ilham alacak. Yollar rehabilite edilecek, altyapı tamir edilecek.

İletişim stratejisi: Etkin bir iletişim stratejisi uygulayacağız. Algı operasyonlarına karşı iletişim birimleri oluşturacağız.

Yerel yönetimler: Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek ama yapılan her harcama da etkin bir şekilde denetlenecek.

İstişare meclisleri: Artık muhatap milletin ta kendisidir. Herkesin saygı duyduğu kişilerden istişare meclisleri kurma talimatını kaymakamlara verdim. Kendi aranızda örgütlenin biz sizi muhatap almak istiyoruz diyeceğiz.

Birleştirici ruh hareketi: Tüm Ortadoğu’da kapsamlı birleştirici ruh hareketi başlatıyoruz. Bütün milletime ve kardeş halklara sesleniyorum, omuz omuza gelin ve birleşin, ayağa kalkın.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam