05/11/2010 | Yazar: Kaos GL

9 Kasım, önemli bir tarih.

Hür Doğdum Hür Yaşar mıyım? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
9 Kasım, önemli bir tarih. Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da 9 Kasım günü, Müslüman çoğunluklu 12 ülkede, 50’den fazla örgütten yüzlerce kadın ve LGBTT birey 9 Kasım günü “Cinsel Haklar İnsan Haklarıdır” sloganıyla buluşuyor. (Lübnan, Pakistan, Türkiye, Endonezya, Sudan, İran, Filistin, Tunus, Malezya, Bangladeş, Gana, Mısır).
Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu’nun (CSBR) Kadının İnsan Haklari-Yeni Çözümler Derneği’nin koordinasyonu ile son iki yıldır yürütmekte olduğu “Ortak Mücadele, Hep Birlikte” kampanyası çerçevesinde, her yıl 9 Kasım günü bir araya gelen kadınlar, bedenimiz ve hayatımız üzerindeki cinsiyetçi baskılara karşı sokak eylemlerinden panellere ve sergilere kadar çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.
 
9 Kasım günü, 9 ilde (İstanbul-Taksim, Ümraniye, Gazi Mah.-, Van, Diyarbakır, Çanakkale, Muğla/Marmaris, Ankara, İzmir, Antalya, Hatay) bir araya gelinecek ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’na katılan kadınların girişimiyle yapılan etkinliklerde cinsellik ve bedensel haklarımız konusunda panel, oturum, sergiler düzenlenecek, film gösterimleri yapılacak.
İstanbul’da, Taksim’deki panelde 5 dakika süren “Saf Kötülük” filmiyle, 16 yaşındayken babası ve dedesi tarafından diri diri gömülerek öldürülen Medine Memi'nin hayatının son beş dakikası izlenecek. Slayt gösterisi ile de son bir yıllık şiddet envanterine gözatılacak.
 
Hülya Gülbahar’ın moderatör olacağı: “Hür Doğdum Hür Yaşar mıyım? Cinselliğimiz, Bedenimiz ve Şiddetle Mücadele” panelinde;
 
·        Funda Ekin (Kadın Cinayetlerine Karşı Kampanya): Kadın cinayetleri ve bu cinayetlere karşı yürütülen yeni kampanya.
·        Şevval Kılıç (Kadın Kapısı Çalışanı, İstanbul LGBTT Gönüllüsü): Nefret cinayetlerini ve insan hakkı olarak cinsel ve bedensel haklar.
·        Emine Özcan (Gazeteci): Cinsel ve bedensel hakların medyada ele alınışı, şiddetin medya tarafından yeniden üretimi.
·        Yasemin Öz (Amargi, Kaos GL): Cinsel haklar ve özgürlüklerimiz, bu hak ve özgürlükler karşısında bize uygulanan şiddetle mücadele.
konularındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
 
Taksim için adres: Cezayir Apt. Hayriye Cad. No: 12, Galatasaray/İST.
İletişim için: Zeynep Özdal / Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği, 0212 251 00 29


Etiketler: insan hakları
İstihdam