10/01/2020 | Yazar: Kaos GL

İBB’den cinsel yönelimi yüzünden henüz eğitim aşamasında işten çıkarıldığını söyleyen beyaz masa personeli Erkan Altay, işe iadesi ile ilgili adım atılmaması üzerine, “Bu hâlâ neyin savaşı? Anlamakta zorlanıyorum” dedi.

İBB’den atılan Erkan Altay: “İşe iadem için söz verildi ancak tutulmadı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erkan Altay, 31 Aralık 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masa’da işe başladı. Sözleşmesini imzaladıktan sonra İBB hekimi kendisine askerlikten muafiyet gerekçesini sordu. Altay, eşcinsel olduğu için rapor aldığını söyledi. Kendisine bu sorunun sorulmasını ve sonraki sürecin tamamının sorunlu olduğunu belirten Altay, bu durumu müdürleri F.S.’ye aktardı. Yaşananların ardından 6 Ocak’ta ise işine son verildi.

Altay’ın yaşadıklarını KaosGL.org’ anlatması, sosyal medya üzerinde olayın gündem olması ve gelen tepkiler üzerine üst yönetim yetkilileri Altay ile iletişime geçti. Altay, üst yönetim yetkililerinin kendisine “işe iade yapılacağını ve yaşananların telafisi için 9 Ocak Perşembe günü İBB tarafından kendisiyle iletişime geçileceği” sözünün verildiğini söyledi. Ancak Altay’ın aktardıklarına göre kendisiyle iletişime geçilmedi. Aksine işyerinin Whatsapp grubundan da çıkarıldı:

“Şaka gibi bir süreç yaşıyorum. Uğradığım haksızlık nedeni ile maddi ve manevi kayba uğradım. Durumun kabul edilip söz verilmesine rağmen kimse iletişime geçmediği gibi, bir de whatsapp grubundan da atıldım. 5 gündür bütün eğitimleri kaçırdım ve şu anki seviyeye yetişmem normal şartlarda artık mümkün değil. Eğitim başlangıcında bir gün bile kaçırırsak çok sorun yaşayacağımızı ilettikleri için boğazım şiş, halsiz halde iken dahi rapor almak yerine eğitime katılmaya özen göstermiştim. Tüm bunların duyulabilmesi ve başkasının da aynı olayları yaşamaması için omzumda yük hissedip toplumda sert hatların olduğu bu gibi hassas bir konuda dürüstçe her şeyi anlatıp, ismim ve fotoğrafımla kamuoyuna duyuru yapmak zorunda kaldım.

Beni gruptan atan eğitmene beni neden attığını sordum. Yönetimin istediğini iletti. Kim istedi dedim isim veremeyeceğini söyledi. Üst yönetim tarafından hakkım teslim edilmesine rağmen alt yönetimde kalan ve özellikle önceki dönemdeki zihniyeti temsil ettiğini gördüğüm kişilerin hala ipleri elinde tuttuğunu düşünüyorum. Bu yapılanların başkan ve ekibi ile ilintili olması bence mümkün değil.”

Altay son olarak, “konunun gündemden düşmesi için yanıt verilmediğini, bu aşamadan sonra başka iş arayacağını ve artık dönüş yapılsa bile kabul etmeyeceğini” söyledi.

İBB tarafından konu hakkında herhangi bir resmî duyuru ise yapılmadı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret