05/02/2024 | Yazar: Kaos GL

İBB’ye bağlı İstanbul Kitapçısı’nda satışa sunulan kitaplar, LGBTİ+’ları pedofili ile ilişkilendiriyor.

İBB’nin kitapçısında LGBTİ+’ları hedef gösteren kitapların satışı yapılıyor. Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal medyada hedef gösterilmesiyle beraber satışlarını durduran İstanbul Kitapçısı, LGBTİ+’ları hedef gösteren ve pedofili ile ilişkilendiren kitapları internet sayfasında satışa sundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2018’den bu yana 40’a yakın kitaba “muzır neşriyat” damgası vurdu. Söz konusu kitaplar sadece siyah poşette ya da kapalı zarfta satılabiliyor. Türkiye Yayıncılar Birliği'nin Yayınlama Özgürlüğü Raporlarına göre, bu kitapların büyük çoğunluğunun sansüre maruz kalmasının sebebi toplumsal cinsiyet, LGBTİ+ ve cinsel sağlık temalarını içermesi. 

Ünikuir’in haberine göre; LGBTİ+’ların hedef gösterildiği kitaplara erişmek ise çok kolay. LGBTİ+ karşıtı kitapların satışını yapan yerlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ bünyesindeki İstanbul Kitapçısı.  İstanbul Kitapçısı'nın internet sayfasında satışa sunduğu kitaplar arasında, eşcinselliğin hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın çevirdiği Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi (2024); yazarı Mustafa Merter’in "LGBTİ+ ideolojisinin pedofiliye kadar ulaştığını" söyleyerek tanıttığı Hekaton’la Son Tango (2023); Büyük Aile Buluşması adı verilen nefret mitinglerinin örgütleyicilerinin girişimiyle hazırlanan Günümüz Gençliğinin Karşı Karşıya Bulunduğu Büyük Tehlike: Farklı Cinsel Kimlik Yönelimleri (2022); eşcinselliği düzeltilmesi gereken hastalık olarak ele alan Eşcinsel Hayat Tarzının Sağlık Tehlikeleri (2021), Anne Babalar için Gençlerde Homoseksüelliği Önleme Rehberi (2011) ve Erkek Homoseksüeller İçin Onarım Terapisi(2021) kitapları yer alıyor.

İBB çatısı altında hizmet veren İstanbul Kitapçısı’nda satılan kitaplar arasında yer alan Eşcinsel Hayat Tarzının Sağlık Tehlikeleri bir “sağlık” kitabı olarak servis edilmeye çalışılıyor. Ancak kitap LGBTİ+’ların varoluşlarına karşı çok şiddetli bir nefret politikası üretmek için tasarlanmış. Örneğin “cinsel yönelim” diye bir gerçekliğin olmadığı iddia edilirken, heteroseksüel olmayan kişilerin yönelimi ile çocuklara karşı cinsel istismarda bulunanların “çocuklara yönelimi” bir tutuluyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
İstihdam