05/09/2023 | Yazar: Kaos GL

İslamcıların “LGBTİ+ propagandası yapılıyor” diyerek saldırdığı İBB’nin Feshane’deki sergisine soruşturma açıldı.

İBB’nin saldırıya uğrayan sergisine bir de soruşturma açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), “LGBTİ+ propagandası yapıldığı” iddiasıyla saldırıya uğrayan Feshane'deki 'Ortadan Başlamak' sergisi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.

19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı, 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği ‘Ortadan Başlamak' adlı etkinlik 22 Haziran'da açıldı. Açıldığı andan beri İslamcı kuruluşların, tarikat ve cemaatlerin hedefi haline geldi.

İslamcılar, Artİstanbul Feshane'deki serginin önünde gün aşırı bir araya gelerek sergiyi tehdit etmiş, LGBTİ+’ları hedef göstermişti.

Sözcü’den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Savcı Hakan Aksoy, İBB'ye gönderdiği yazıda, Ortadan Başlamak' isimli resim sergisinde sergilenen resimlerle ilgili” soruşturma açıldığını bildirdi. Aksoy, İBB'den serginin organizasyon ve düzenlenmesinde görev alanların isimlerini ve adreslerini istedi. Yazıda şöyle denildi:

“Ortadan Başlamak' isimli serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişi/kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek, düzenlenecek evrakın ivedi olarak cumhuriyet başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur.”


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, nefret suçları, dava
İstihdam