23/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Buz Hokeyi antrenörü Mattias Svensson’ın Facebook’taki özel hayatına ait fotoğraflara ahlakçı ve homofobik bakış açısıyla yorum yapan ‘gazeteci’ Demirbilek fotoğraflara velilerin tepki gösterdiğini belirtti.

İflah Olmaz Hürriyet Gazetesinden ‘Buz’ Gibi Nefret Haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hürriyet gazetesi, Ankara’daki buz hokeyi antrenörü Mattias Svensson’ı hedef gösterdi.
 
Gazete, spor sayfasında yayınlanan “Buz hokeyi buz kesti” başlıklı haberiyle, Facebook sayfasından aldığı bir fotoğrafına yer verdiği Ankara Üniversitesi Buz Hokey Erkek Takımı’nın sporcusu ve kadın takımının antrenörü İsveçli Mattias Svensson’u ifşa ederek nefret suçu hedefi haline getirdi.
 
Hürriyet gazetesinin “ahlak dışı” diye damgaladığı resimde antrenör Svensson, kamuya açık bir içkili mekânda masada oturmuş vaziyetteyken bir kişinin kendisine sarıldığı görülüyor.
 
Celal Demirbilek imzalı haberinde Gazete, antrenörün facebook sayfasından aldığı söz konusu fotoğrafın altın şöyle yazdı: “Bu nasıl antrenör? Yeni yeni ısınmaya başladığımız buz hokeyi sporunda antrenör Mattias Svensson’ın çirkin fotoğrafları bir anda ortamı gerdi, dondurdu.”
Türkiye’nin en etkili ve yaygın gazetelerinden olan Hürriyet, antrenörle ilgi “Buz Hokeyi Federasyonu’nun alt yapı oyuncularını çalıştırmakla görevlendirdiği; Ankara Üniversitesi Buz Hokey Erkek Takımı’nın sporcusu ve kadın takımının antrenörü İsveçli Mattias Svensson” şeklinde bilgileri paylaşırken, “Facebook’daki olay resimler” dediği fotoğrafa “veliler tepki gösterdi” diye yazdı.
Gazetenin iddiasına göre, alt yapı oyuncuların velileri, “Ahlak dışı resimlerini yayınlayan Svensson Türk sporuna hiçbir şey kazandırmaz” demişler ve Ankara Üniversitesi’ne fotoğraflı şikayet dilekçesi verme kararı almışlar.
 
Hürriyet gazetesinin internet sayfasında yer alan haber şu şekilde:
“Bu nasıl antrenör?.. Yeni yeni ısınmaya başladığımız buz hokeyi sporunda antrenör Mattias Svensson’ın çirkin fotoğrafları bir anda ortamı gerdi, dondurdu.
 
Buz Hokeyi Federasyonu’nun alt yapı oyuncularını çalıştırmakla görevlendirdiği; Ankara Üniversitesi Buz Hokey Erkek Takımı’nın sporcusu ve kadın takımının antrenörü İsveçli Mattias Svensson’un Facebook’daki olay resimlerine veliler tepki gösterdi. Alt yapı oyuncuların velileri, “Ahlak dışı resimlerini yayınlayan Svensson Türk sporuna hiçbir şey kazandırmaz” diyerek Ankara Üniversitesi’ne fotoğraflı şikayet dilekçesi verme kararı aldı.”

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam